Euro 2020 se va disputa cu spectatori pe Arena Naţională. Decizia de ULTIMĂ ORĂ, luată de FRF

Comitetul Interministerial Euro-2020 a discutat, miercuri, despre scenariile pentru ca publicul să poată asista la meciurile de fotbal de la Bucureşti din cadrul Campionatului European.

03 mart. 2021, 20:56
Euro 2020 se va disputa cu spectatori pe Arena Naţională. Decizia de ULTIMĂ ORĂ, luată de FRF

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a propus întrunirea unei şedinţe la care au fost prezente decidenţi din zona măsurilor de combatere a pandemiei, pentru a lua o decizie privind prezenţa publicului pe stadioane la meciurile Euro 2020.

„Pe ordinea de zi a fost un singur punct, acela al evaluării scenariului de acces al publicului la meciurile de la București. În ședința de la sediul Guvernului au fost prezente persoane cu decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, și Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății -, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe”, se arată într-un comunicat al FRF.

Euro 2020 se va disputa cu spectatori pe Arena Naţională. Câte persoane vor putea fi prezente pe stadion

Comitetul Interministerial Euro-2020 a ajuns la un consens, după ce a dezbătut asupra scenariilor mai multe ore.

„În perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile Euro-2020”, notează sursa citată.

Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autoritățile române și va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la București.

Euro 2020 se va disputa cu spectatori
Gică Popescu (dreapta) alături de ministrul Eduard Novak

La ședința Comitetului Interministerial au mai luat parte reprezentanți ai LOS București, reprezentantul UEFA la București, Taras Mukovoz, și consilierul onorific al premierului pe probleme de EURO 2020, Gheorghe Popescu.

Euro 2020 se va disputa cu spectatori

De astăzi mai sunt 100 de zile până la debutul turneului UEFA EURO 2020. La nivel de for european, s-a reiterat ideea păstrării formatului inițial, acela de a avea 12 orașe-gazdă, printre care și București. În România, autoritățile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile EURO în proporție de 25% din capacitatea totală a Arenei Naționale.

Citeşte şi: ISLANDA – ROMANIA 2-1. „Tricolorii” au ratat calificarea la EURO 2020

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri, dar guvernul român şi-a manifestat intenţia de a organiza mai multe partide dacă vor fi oraşe care vor renunţa la găzduirea competiţiei.

În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Citeşte şi: EURO 2020. Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a competiţiei


loading...