EURO 2020. Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a competiţiei

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, în prezenţa domnului Florin Şari, manager proiect UEFA EURO 2020, din partea Federaţiei Române de Fotbal, a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Campionatului European de Fotbal, informează mlpda.ro.

30 apr. 2020, 11:40
EURO 2020. Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a competiţiei

EURO 2020. Potrivit sursei citate, guvernul şi-a asumat politicile de interzicere a fumatului pe stadioane, facilitarea accesului la evenimente sportive a persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea transportului în comun gratuit pentru posesorii de bilete (acest din urmă punct este în parteneriat cu Primăria Capitalei).

Gică Popescu: „Lucrurile stau bine la stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf. Sper ca în octombrie să fie gata” 

Conform Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Adminisraţiei, lucrările la obiectivele pentru CE se derulează conform graficului, chiar dacă UEFA a luat decizia amânării campionatului european pentru anul viitor, iar constructorii au fost asiguraţi de toată susţinerea MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), astfel încât să îşi poată respecta toate angajamentele asumate privind finalizarea celor trei arene.

Stadiul lucrărilor în momentul de faţă este destul de avansat, astfel:

Stadionul Steaua

  • valoare lucrări de aprox. 393 de milioane de lei;
  • capacitate 31.254 de locuri;
  • realizat în proporţie de 80% – sunt montate scaune, se lucrează la instalaţia de drenaj pentru gazon şi la finisajele interioare, urmează montarea tabelei;

Stadionul Rapid

  • valoare lucrări de aprox. 164 de milioane de lei;
  • capacitate 14.050 de locuri;
  • realizat în proporţie de 45%;

Stadionul Arcul de Triumf

  • valoare lucrări de aprox. 136 de milioane de lei;
  • capacitate de 8.200 de locuri precum şi un centru medical de recuperare pentru sportivi, singurul de acest gen din Bucureşti cel puţin;
  • realizat în proporţie de 70% – se montează scaunele şi se lucrează la sistemul de drenaj pentru gazon.

În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Jocurile Olimpice ar putea fi ANULATE. S-a mai întâmplat doar în vremea celor două războaie mondiale

Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finalul lunii aprilie.

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri, dar guvernul român şi-a manifestat intenţia de a organiza mai multe partide dacă vor fi oraşe care vor renunţa la găzduirea competiţiei.


loading...
Partenerii noștri