EURO 2024 România, cel mai probabil în urna a treia la tragerea la sorţi. Rusia nu participă!

Echipa naţională a României va fi în urna a doua sau a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2024, eveniment care va avea loc, duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00, la Festhalle Frankfurt.

21 sept. 2022, 10:43
EURO 2024 România, cel mai probabil în urna a treia la tragerea la sorţi. Rusia nu participă!
EURO 2024 România, cel mai probabil în urna a treia la tragerea la sorţi

EURO 2024 România, cel mai probabil în urma a treia la tragerea la sorţi. „Tricolorii” pot fi repartizaţi în urna a doua valorică doar dacă vor câştiga grupa din Liga Naţiunilor. Acest lucru este posibil dacă România învinge Finlanda şi Bosnia-Herţegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri; dacă, în acelaşi timp, Muntenegru remizează în Bosnia-herţegovina şi apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă, astfel, va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru CSA Steaua! Anunţ oficial de ultimă oră făcut de FRF

În mod normal, România va face parte din urna a treia şi, pentru că Germania, gazda turneului final, şi Rusia, alocată în Liga B  dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, nu mai poate ajunge în urna a patra indiferent de rezultatele ultimelor două partide cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina.

Citeşte şi: Mircea Sandu i-a cerut 100.000 de euro, în instanţă, lui Omar Hayssam. Care a fost rolul DNA

În urne se vor afla 53 de reprezentative, ce vor fi repartizate în 10 grupe: vor fi 7 grupe de câte 5 şi 3 grupe de câte 6. Rusia, sancţionată din cauza invadării Ucrainei, nu va participa la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2024. Motivul este reprezentat de decizia UEFA din februarie de a suspenda participarea echipelor şi cluburilor ruse la competiţiile organizaţiei până la noi ordine.

Meciurile din preliminariile Euro 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte trei reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor UEFA Nations League, în martie 2024.