Mircea Sandu i-a cerut 100.000 de euro, în instanţă, lui Omar Hayssam. Care a fost rolul DNA

Mircea Sandu l-a dat în judecată pe Omar Hayssam şi îi cere despăgubiri de 100.000 de euro. Procesul va începe pe 4 octombrie 2022, la Tribunalul Dâmbovița.

20 sept. 2022, 13:09
Mircea Sandu i-a cerut 100.000 de euro, în instanţă, lui Omar Hayssam. Care a fost rolul DNA
Mircea Sandu i-a cerut 100.000 de euro, în instanţă, lui Omar Hayssam

Mircea Sandu i-a cerut 100.000 de euro, în instanţă, lui Omar Hayssam. Fostul şef al FRF a recurs la acest gest ca urmare a unui denunț calomnios depus de sirian la DNA. Mircea Sandu îi cere lui Omar Hayssam daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate și reputație, imagine și viață privată, „prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și calomnioase”, precum și prezentarea de scuze publice, scrie Fanatik.

Mircea Sandu a părăsit România. Fostul preşedinte al FRF confirmă că s-a mutat cu soţia în Franţa şi explică de ce a luat această decizie

Mircea Sandu susține că Omar Hayssam l-a denunțat la DNA în legătură cu presupuse fapte de corupție pe care le-ar fi comis pe vremea când era președinte al FRF. Mai exact, sirianul susținea că fostul oficial federal a plătit 3-4 milioane de euro din banii FRF unei firme apropiată familiei. „În fapt, la 24.11.2017, a fost înregistrat, la nivelul Direcţiei Naţionale Anticoruptie – Secţia de combatere a corupţiei – dosarul penal nr. …/P/2017, ca urmării a consemnării a denunţului oral formulat de către pârât. Din cuprinsul actului de sesizare a reieşit că în perioada …, Federaţia Română de Fotbal ar fi construit un număr de cinci depozite pe terenurile de antrenament ale echipei naţionale de fotbal situate în oraşul …, ocazie cu care ar fi fost schimbată destinaţia acestor terenuri, în sensul că nu s-au mai desfăşurat activităţi sportive, ci numai activităţi de depozitare”, arată Mircea Sandu în acțiunea depusă la tribunal. Conform denunțului, de construcția acestor depozite s-ar fi ocupat chiar Mircea Sandu, care ar fi încheiat, în acest sens, un contract cu o societate comercială pe care tot el o controla, împreună cu fiica lui, Raluca Sandu.

„Mai mult, pârâtul a susţinut faptul că respectivul contract, încheiat între Federaţia Română de Fotbal și … SRL, a avut un preț mărit artificial, având o valoare de circa 3-4 ori mai, mare decât prețul pieţei. În acest sens, a menţionat ca valoarea contractului a fost de circa 3-4.000.000 euro. Plata acestor construcţii s-a făcut prin mai multe bilete la ordin emise de Federaţia Română de Fotbal în favoarea … SRL”, se mai arată în cererea depusă de Mircea Sandu.

Omar Hayssam cere statului român să-i șteargă datoriile de 20 de milioane de euro și să fie eliberat din închisoare

Acuzațiile aduse nu au fost probate, iar DNA a clasat dosarul pentru că firma indicată nu există! Astfel, Mircea Sandu cere acum despăgubiri de 100.000 de euro de la Omar Hayssam, sirianul condamnat la 24 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, şi care se află acum la Penitenciarul Mărgineni, unde își execută pedeapsa.