Euro a atins maximul ultimelor două luni faţă de dolar după acordul din Grecia

Euro a atins joi cel mai ridicat din ultimele două luni faţă de dolar, după ce politicienii din Grecia au încheiat un acord privind reformele necesare evitării intrării în default, în timp ce Banca Centrală Europeană (BCE) a indicat o uşoară îmbunătăţire a perspectivelor zonei euro.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 16:45
Euro a atins maximul ultimelor două luni faţă de dolar după acordul din Grecia

Traderii consideră că euro se va menţine peste nivelul de 1,3 dolari pe unitate, în condiţiile în care se pare că Grecia va evita un default dezordonat.

Euro a atins un maxim de 1,3321 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacţionat în creştere cu 0,2%, la 1,3285 dolari pe unitate.

Moneda unică europeană ar putea urca la peste 1,35 dolari pe unitate, dacă pieţele vor lua în calcul o majorare a dobânzii de politică monetară în martie.

Banca Centrală Europeană a menţinut joi dobânda cheie la 1%, dar preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a declarat că perspectiva economică a zonei euro s-a stabilizat, deşi incertitudinile se menţin ridicate.

Aprecierea euro a fost influenţată în mare parte de informaţia că Grecia va aplica măsurile de austeritate necesare pentru obţinerea celui de-al doilea program de susţinere financiară, de 130 de miliarde de euro, din partea Uniunii Europene şi a FMI.