Euro Dog Show 2012: Cei mai frumoşi câini din lume, desemnaţi la Bucureşti FOTO şi VIDEO

Competiţia internaţională pentru câini de rasă Euro Dog Show 2012 s-a încheiat duminică seara, la Bucureşti, cu desemnarea celor mai frumoşi câini de rasă din lume.

08 oct. 2012, 06:05
Euro Dog Show 2012: Cei mai frumoşi câini din lume, desemnaţi la Bucureşti FOTO şi VIDEO

Marele câştigător al Euro Dog Show 2012, desfăşurat la Romexpo, în Capitală, este un câine din rasa Lhasa Apso, Zentarr Morgan.

Pe locul al doilea s-a clasat un Afghan Hound, Oudry Gandamak, din Ungaria, iar pe cel de-al treilea loc, un căţel din rasa Flat Coated Retriever, Caci’s Win-a-Latte, din Suedia.

La categoria Junior, cel mai frumos căţel a fost desemnat un Dachsund Rabbit Short-haired, Formula Uspeha Colibri, din Rusia.

Pe cel de-al doilea loc este un câine Thai Ridgeback, Manape Rung Napa at Tenderness Petal of Lotus, din Ucraina, iar pe locul al treilea un căţel Clumber Spaniel, Big Boom’s Banditos Dex din Croaţia.

Şi pentru că show-ul a fost organizat în România, a existat şi o categorie specială pentru câinii de rasă româneşti. Aici, marele câştigător a fost un câini ciobănesc miortici, Bucur de Curtea Veche, din Bucureşti.

Pe cel de-al doilea loc s-a clasat un ciobănesc carpatin, Pay Ot Aral Dream, pe cel de-al treilea loc un ciobănesc românesc de Bucovina, Bârsan de Plai Bărgăuan, din Bistriţa, iar pe cel de-al patrulea loc, un ciobănesc corb, Mureş de Predeal, din Predeal.

Şi România a avut câini câştigători, în cadrul celor 9 grupe de concurs, la categoriile Best of Breed şi European Winner.

În cele trei zile de competiţie, 5-7 octombrie, la Bucureşti au fost prezenţi peste 6.000 de câini de rasă din Europa, Asia şi America. Peste 280 de rase au fost arbitrate zilnic de o echipă de 81 de arbitrii faimoşi din întreaga lume.
 
Invitații speciali ai marii finale de duminică au fost artistul Gheorghe Zamfir și Ramona Badescu, precum și numeroase alte personalități ale vieții publice din România.
 
Pe durata celor trei zile de expoziție în pavilionul central de la Romexpo vizitatorii au avut ocazia să urmărească spectaculoase demonstrații de dresaj, dog dancing, agility, prezentări de râse și Junior handling (competiție dedicată tinerilor prezentatori de căni cu vârstă între 10 și 17 ani).