Euro s-ar putea prăbuși înainte de Crăciun

Vești tot mai negre! În timp ce Marea Britanie planifica zilele trecute prăbușirea zonei euro din cauza datoriei Spaniei care ar urma să coste contribuabilii englezi 5 miliarde de lire, un cunoscut analist susținea că euro ar putea cădea până-n Crăciun.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 13:24
Euro s-ar putea prăbuși înainte de Crăciun

Ba mai mult, potrivit Daily Mail, guvernul englez  se pregătește de cel mai mare default în masă din istorie.

Previziunile sumbre continuă și pentru euro.  Analistul francez, Jacques Attali, avertizează că moneda unică s-ar putea prăbuși până de Craciun dacă nu se vor lua măsuri adecvate de de combatere a crizei la nivelul întregii Uniuni Europene.

Conform declarațiilor sale, colapsul euro poate fi prevenit doar prin achiziționarea de către BCE a obligațiunilor guvernamentale deținute de țările cu probleme. Lucrurile nu se opresc aici, și asta pentru că țările implicate vor trebui să renunțe la o parte din suveranitatea financiară prin instituirea unui control supranaţional asupra bugetului şi amendarea corespunzătoare a legislaţiei UE.

„Întrebarea cea mai importantă este dacă moneda euro va continua să existe şi după sărbătorile de Crăciun. Există o şansă de 50%-50% ca moneda unică să reziste după această dată“, a precizat acesta pentru un post de radio din Bruxelles și preluat de Ria Novosti, CONTINUARE MONEY.RO.