Euro scade faţă de dolar şi francul elveţian, din cauza crizei din Grecia

Euro este în scădere faţă de dolar, după un maxim al ultimelor şase săptămâni din prima parte a tranzacţiilor de luni, şi a atins un minim al ultimelor patru luni şi jumătate în raport cu francul elveţian, investitori anticipând că Grecia nu va ajunge în curând la un acord cu creditorii privaţi.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 17:54
Euro scade faţă de dolar şi francul elveţian, din cauza crizei din Grecia

Lipsa acordului dintre Grecia şi creditori a dus la creşterea spread-ului obligaţiunilor ţărilor periferice din zona euro faţă de cele germane, de referinţă, ceea ce a amplificat tendinţa negativă a monedei unice.

 

„După atât de multe dezamăgiri şi discuţii pe tema Greciei, piaţa nu se aşteaptă la progrese în viitorul apropiat”, a declarat Michael Woolfolk, analist la compania de management al activelor BNY Mellon din New York.

 

El a adăugat că este surprinzător cât de puternic este euro în aceste condiţii.

 

Euro este în scădere cu 0,9%, la 1,3102 dolari pe unitate.

 

Cotaţia a fost afectată şi de sugestiile germane ca Grecia să renunţe la controlul asupra bugetului în favoarea instituţilor europene, care au provocat o reacţie negativă din partea premierului elen Evangelos Venizelos.

 

Euro s-a depreciat la un minim al ultimelor patru luni şi jumătate faţă de moneda elveţiană, la 1,2034 franci pe unitate.