Euro şi dolarul în scădere din cauza posibilei amânări a summit-ului UE

Presa germană a scris, joi, că summit-ul Uniunii Europene, programat pentru sfârşitul acestei săptămâni, s-ar putea amâna, din cauza trenării discuţiilor privind majorarea capacităţii financiare a Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 15:52
Euro şi dolarul în scădere din cauza posibilei amânări a summit-ului UE

Publicaţia Die Welt a anunţat, joi, că are informaţii potrivit cărora summit-ul UE, care ar trebui să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni şi este considerat crucial pentru găsirea unor soluţii la criza datoriilor suverane din zona euro, ar putea fi amânat. Informaţiile vin, potrivit sursei citate, din surse din coaliţia politică de centru dreapta care susţine guvernul de la Berlin şi din interiorul Executivului condus de Angela Merkel.

Oficiali din cadrul UE, dar şi ministrul Finanţelor din Austria, Maria Fekter, spun că nu au informaţii privind o posibilă amânare a summit-ului de duminică.

Deşi este deocamdată doar la stadiul de zvon, amânarea summit-ului a atras după sine deprecierea monedei unice europene şi a dolarului în raport cu francul elveţian. Joi după-amiază euro era în scădere cu un procent, ajungând până la 1,2293 franci pe unitate, iar dolarul coborâse cu 0,9 la sută, la 0,8945 franci pe unitate.