Eurobarometru. Dintre toţi europenii, românii au cea mai bună imagine despre UE

Numărul românilor care au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană este în creștere și peste media europeană (60%, față de o medie UE de 44%), potrivit unui sondaj Eurobarometru publicat luni de Comisia Europeană. România şi Portugalia ocupă primele două locuri, la egalitate, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de UE.

05 aug. 2019, 11:55
Eurobarometru. Dintre toţi europenii, românii au cea mai bună imagine despre UE

Noul sondaj Eurobarometru arată o creștere puternică a percepției pozitive a cetățenilor față de Uniunea Europeană în toate domeniile – de la economie la starea democrației. Acestea sunt cele mai bune rezultate de la sondajul Eurobarometru din iunie 2014, realizat înainte de intrarea în funcție a Comisiei Juncker, mai precizează Comisia.

Rezultate despre România, pe scurt:

  • 60% dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 45.
  • 52% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 44%.
  • 50% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii, comparativ cu o UE de 44%.

Potrivit Comisiei Europene, acest ultim sondaj Eurobarometru standard a fost realizat după alegerile europene, între 7 iunie și 1 iulie 2019, în toate cele 28 de state membre ale UE și în cele cinci țări candidate. Printre principalele constatări se numără un sprijin record pentru moneda euro și transformarea schimbărilor climatice în a doua preocupare majoră la nivelul UE, după imigrație.

Citeşte mai mult pe G4Media.ro