Eurobarometru: Guvernul Ponta, încredere dublă în rândul românilor comparativ cu Guvernul Boc

Guvernul Ponta beneficiază de încrederea a aproximativ 30% din numărul total al românilor, conform ultimelor date ale Eurobarometrului. Cifrele încrederii în Guvern, în Romania, sunt în linia mediei europene şi în creştere faţă de cifrele din noiembrie anul trecut.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 18:50

Conform datelor din anii trecuți, Guvernul Ponta are parte de cel mai mare grad de încredere al unui guvern de la București, începând cu 2011. Astfel, dacă în mai 2011 Guvernul Boc mai avea parte de încrederea a doar 11% dintre români, în mai 2013 aceasta este de aproximativ 27%.

Cifra de 30% din total populatie reprezintă un scor bun, câtă vreme aceasta cifra se dublează atunci când vine vorba de cei care se prezintă la vot.

Conform prezenței la alegerile din ultimii ani, circa 30% din populația României exprimă cam 60% din votanți, ceea ce înseamnă că actualul Guvern nu a pierdut deloc din încrederea populației, după alegerile din iarna anului trecut.

Ca atare, considerarea acestor date ca fiind „un șoc”, după cum au făcut-o Evenimentul zilei sau Realitatea.net, denotă cel puțin o proastă interpretare a datelor oferite de Eurobarometru.