Eurodeputatul Bela Kovacs, membru Jobbik, este investigat pentru spionarea UE în favoarea Rusiei

Procurorul general al Ungariei a anunţat că i-a cerut preşedintelui Parlamentului European să ridice imunitatea unui eurodeputat al Jobbik, suspectat de spionaj, relatează joi cotidianul ungar Magyar Nemzet, citat de MTI, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 11:32
Eurodeputatul Bela Kovacs, membru Jobbik, este investigat pentru spionarea UE în favoarea Rusiei

Geza Fazekas, purtător de cuvânt al Procurorului General, a declarat pentru ziarului menţionat, citând surse rămase sub protecţia anonimatului, că Biroul pentru Protecţia Constituţiei a deschis dosar penal împotriva eurodeputatului Bela Kovacs, pentru că acesta ar fi spionat instituţiile europene.

Kovacs este acuzat că a conspirat cu regularitate cu diplomaţi ruşi şi că mergea lunar la Moscova. Kovacs este căsătorit cu femeie care are dublă cetăţenie, rusă şi austriacă, şi care ar fi lucrat în trecut pentru KGB, a precizat publicaţia.

Parchetul a început o investigaţie în acest caz, iar acuzatul riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 8 ani de închisoare, a mai spus purtătorul de cuvânt, adăugând că acest caz este clasificat şi că nu pot fi oferite informaţii suplimentare.