Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu: În Strasbourg oamenii sunt controlaţi de CENTURI EXPLOZIBILE la intrările în magazine

Fostul ministru al Apărării și actual vicepreședinte al Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, susţine că sărbătorile din acest an au fost marcate de controalele antiteroriste în Franţa.

RomaniaTV.net
28 dec. 2015, 10:34
Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu: În Strasbourg oamenii sunt controlaţi de CENTURI EXPLOZIBILE la intrările în magazine

Ioan Mircea Pașcu a povestit, la RFI, cum oamenii sunt controlați pe străzi și la intrările în magazinele din Strasbourg.

Citeşte şi: Ministrul Petre Tobă avertizează că România se poate confrunta cu un atac terorist

Ioan Mircea Pascu este de părere că aceste amenințări trebuiesc luate în serios, dar autoritățile ar trebui să nu se exagereze, pentru a nu panica populația.

Comentariile europarlamentarului român vin după ce autoritatile austriece si germane au anunţat că sunt in alerta, dupa primirea unor informatii privind riscul unor atentate teroriste de sarbatori in mai multe capitale europene.

„Când sunt asemenea chestiuni, există două atitudini: o atitudine în care nu iei lucrurile în serios, pentru că așa cum se și arată în comunicatul Poliției austriece, datele nu sunt complete și sunt destul de fragmentare sau din contra, tratezi lucrurile foarte serios și cauți să te pui la adăpost chiar în aceste condiții (…). După părerea mea, cred că paza bună trece primejdia rea și e mai bine să ne pregătim pentru asemenea lucruri. Pe de altă parte, însă, dacă începi să acorzi prea multă atenție acestei chestiuni, transmiți în rândul populației un sentiment de neliniște și probabil că până la urmă, ceea ce urmăresc teroriștii este exact lucrul acesta, să semene frică în rândul cetățenilor„, a declarat Ioan Mircea Pașcu.

Ioan Mircea Pașcu este om politic român, membru al Partidului Social Democrat și actual vicepreședinte al Parlamentului European.

Citeşte şi: ATAC TERORIST FRANŢA. Imagini CUTREMURĂTOARE din timpul atentatelor GALERIE FOTO

Acesta a ocupat între anii 2000 – 2004 funcția de ministru al Apărării, timp în care, prin decret al Președintelui Ion Iliescu, acesta primește Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.