Europa este în criză. Peste 300.000 de imigranţi au ajuns deja, iar autorităţile sunt depăşite

Peste 300.000 de imigranţi au ajuns până acum în Europa iar autorităţile europene par depăşite de situaţie. Ce se întâmplă acum cu valurile de imigranţi. 

02 sept. 2015, 07:57
Europa este în criză. Peste 300.000 de imigranţi au ajuns deja, iar autorităţile sunt depăşite

Între declaraţii diplomatice şi măsuri controversate, problema imigranţilor ajunşi în Europa pare să fie o cutie a Pandorei în faţa căreia statele europene nu au soluţii viabile pe termen lung, potrivit România TV.

Citeşte şi Profeţia lui Nostradamus despre criza imigranţilor. Vor declanşa cel de-al Treilea Război Mondial VIDEO

Bulgaria a mobilizat armata şi jandarmeria la graniţa cu Serbia şi Macedonia, iar Ungaria a decis să întărească gardul de sârmă ghimpată, lung de 175 de kilometri, cu încă unul de lemn. Acesta va avea o înălţime de patru metri. În plus, principala gară din Budapesta a fost închisă, iar două mii de refugiaţi au fost evacuaţi şi împiedicaţi să plece spre Austria şi Germania.

Majoritatea imigranţilor aveau bilete de tren valide. Budapesta a explicat că, prin acest blocaj, aplică de fapt normele europene în vigoare, potrivit cărora persoanele care călătoresc în Europa au nevoie de paşapoarte valide şi de viză Schengen. Decizia de blocare a gării vine după ce, într-o zi, peste 3600 de refugiaţi, un record, au ajuns la Viena cu un tren din Budapesta. Grupul se îndreaptă însă spre Germania, mai precis spre Munchen. Germania încă nu s-a decis ce măsuri va lua. În timp ce multe ţări europene ridică obstacole în calea refugiaţilor, altele dau adevărate exemple de toleranţă. Serbia a anunţat, fără să i se ceară acest lucru, că va primi refugiaţi iar 11.000 de islandezi s-au mobilizat pe Facebook şi sunt dispuşi să primească refugiaţi în casele lor.

Citeşte şi Criza imigranţilor: Uniunea Europeană se pregăteşte să intervină împotriva traficanţilor de fiinţe umane