Europa, grav afectată de COVID. Număr record de cazuri noi de infectări în Franţa şi Marea Britanie. Noi restricţii în Spania şi Italia

Autoritățile de la Paris au raportat aproape 17.000 noi îmbolnăviri cu COVID-19 în doar 24 de ore. Este cel mai mare număr de infectări pe care l-a înregistrat până acum Franța. De la începutul pandemiei peste 32.000 de francezi au murit din cauza noului coronavirus. De asemenea, în Marea Britanie s-au înregistrat 12.872 de cazuri în ultima zi, dublu față de ziua precedentă.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 06:13
Europa, grav afectată de COVID. Număr record de cazuri noi de infectări în Franţa şi Marea Britanie. Noi restricţii în Spania şi Italia

Franţa şi-a depăşit sâmbătă recordul de infectări zilnice, cu un număr de 16.972 de cazuri înregistrate în 24 de ore, au anunţat autorităţile franceze. Până în prezent, Franţa a înregistrat în jur de 32.000 de decese legate de noul coronavirus de când a început pandemia.

Purtarea măştii este obligatorie şi în exterior în multe oraşe franceze. În portul francez Marsilia, barurile şi restaurantele sunt complet închise. Şi la Paris există posibilitatea să se ia o astfel de măsură, în condiţiile creşterii numărului de cazuri noi de COVID-19, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 3 octombrie România. A patra zi cu peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19. Un nou record la ATI 

Marea Britanie a raportat sâmbătă 12.872 de noi cazuri COVID-19, o cifră zilnică record, guvernul invocând pentru acest bilanţ ridicat o întârziere de raportare şi afirmând că cifrele din zilele următoare vor include cazuri suplimentare, transmite Reuters.

Site-ul guvernului a informat că o problemă tehnică a întârziat publicarea anumitor noi cazuri de COVID-19.”Aceasta înseamnă că totalul raportat în zilele următoare va include câteva cazuri suplimentare din perioada cuprinsă între 24 septembrie şi 1 octombrie, crescând astfel numărul de cazuri raportate”, conform sursei citate.

Bilanţul de 12.872 de cazuri zilnice de infectare aproape s-a dublat faţă de cele 6.968 raportate vineri, depăşind cel mai ridicat bilanţ zilnic anterior, de 7.143 de cazuri, înregistrat marţi.

Marea Britanie procesează în prezent, zilnic, peste 200.000 de teste COVID-19, comparativ cu mai puţin de 100.000 la începutul pandemiei.

Citeşte şi: Bucureştiul şi trei judeţe din Moldova, în topul zonelor cu cele mai multe cazuri de COVID raportate în 24 de ore

 

Noi restricţii în Roma, după ce numărul de cazuri a explodat

Noi restricţii au fost introduse sâmbătă în Roma, pe fondul creşterii numărului de infectaţi cu coronavirus care a depăşit pragul de 2.500 în ultimele zile. 

De sâmbătă, în Roma şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Citeşte şi: Italia vrea să prelungească starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia a ajuns la 2844, fiind înregistrate şi 27 de decese în doar 24 de ore. S-a înregistrat o creştere semnificativă faţă de ieri, când numărul de infectări era de doar 2499. 

De asemenea creşte şi numărul persoanelor decedate, ieri fiind înregistrate doar 24. 

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, anunţ pentru români după o nouă zi cu peste 2000 de cazuri

În prezent, călătorii din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 2.499 de noi pozitivi şi 23 de decese.


Madridul a reintrat, de sâmbătă, în carantină. Restricțiile şi în alte 9 orașe din jurul capitalei Spaniei

Madridul a reintrat de sâmbătă seara în carantină, de aseară. S-au impus noi restricţii pentru madrileni. Barurile și restaurantele se închid la ora 22, ora locală. Nu sunt permise reuniunile mai mari de șase persoane. Peste 4.500.000 de oameni sunt afectați de restricții.

Totodată, restricțiile se impun și în alte nouă orașe din jurul capitalei Spaniei.