În inferioritate, Steaua a învins pe Maccabi

Roş-albaştrii au învins cu 4-2 pe Maccabi Haifa, obţinând prima victorie în grupa J a Ligii Europa.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 19:38
În inferioritate, Steaua a învins pe Maccabi

Dacă în urmă cu două săptămâni, în Israel, la partida Steaua – Maccabi Haifa s-au înscris şase goluri, acum la returul de pe Naţional Arena, s-a înscris de şase ori. De această dată „roş-albaştrii” au înscris însă un două goluri mai mult decât adversarii şi au obţinut prima victorie în grupa J a Ligii Europa.

Fidel principiilor sale ofensive, antrenorul Ilie Stan a forţat încă din start atacul, iar rezultatele s-au văzut pe tabelă. În minutul 28 era deja 2-0, după golurile lui Tatu şi Florin Costea. Finalul de repriză avea să-i găsească în corzi pe stelişti, între minutele 36 şi 40 israelienii reuşind egalarea.

Momentul care a schimbat soarta partidei s-a consemnat în minutul 61. Florin Costea a avut o intrare dură la Katan şi a primit cartonaşul roşu, dar momentul eliminării a fost unul în care s-a decretat mobilizarea printre oamenii lui Ilie Stan. În inferioritate numerică, steliştii au marcat de două ori, prin Cristi Tănase, iar scorul final a fost 4-2.

În celălalt meci al grupei, Schalke, cu Marica titular, a remizat acasă cu AEK Larnaca, 0-0. În clasament, Schalke are 8 puncte, urmată de Maccabi, cu 6, Steaua cu 5 puncte şi AEK, cu 2 puncte.

STEAUA – MACCABI HAIFA 4-2

Min. 84 GOOOL STEAUA! Tănase a majorat diferenţă, printr-un şut de la 28 de metri!

Min. 80 Israelienii forţează egalarea, dar şutul lui Meshumar, de la 3o de metri, trece peste poartă.

Min. 68 A doua eliminare în tabăra Stelei. Antrenorul Ilie Stan este trimis în tribună, pentru proteste.

Min. 63 GOOOL STEAUA! Tănase înscrie cu capul după ce, în prealabil, Martinovici trimisese în bară.

Min. 61 Steliştii vor juca ultima jumătate de oră cu un om mai puţin. Florin Costea a fost eliminat direct pentru o intrare dură la Katan.

Min. 56 Brandan şutează de la 30 de metri, dar mingea trece peste transversală.

Min. 52 Israelienii au şansa de a trece în avantaj pe tabelă, dar şutul lui Meshumar este blocat.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+3 Pauză pe Naţional Arena.

Min. 45+2 Raul Rusescu îl încearcă pe Davidovici cu un şut din afara careului, portarul respinge, mingea ajunge tot la atacantul stelist, dar acesta nu reuşeşte să mai cadreze şutul.

Min. 41 GOL Maccabi! Katan restabileşte egalitatea cu un şut din drop, lângă bara din stânga lui Stanca. Steaua – Maccabi Haifa 2-2.

Min. 37 GOL Maccabi! Meshumar a redus din diferenţă cu un şut în cross, lângă bară. Steaua – Maccabi Haifa 2-1.

Min. 29 GOOOL STEAUA! Florin Costea majorează diferenţa cu un gol de toată frumuseţea, chiar lângă bară, în plasa laterală interioară. Steaua – Maccabi Haifa 2-0.

Min. 13 GOOOL STEAUA! Leandro Tatu a deschis scorul cu o lovitură de cap, după un corner executat foarte bine de Brandan. Steaua – Maccabi Haifa 1-0.

Min. 2 Florin Gardoş nu mai poate continua meciul, după ce accidentarea care l-a ţinut ceva timp departe de gazon a recidivat chiar în debutul partidei. Ilie Stan l-a trimis în teren pe Raul Rusescu.

Min. 1 A început meciul

Componenţa echipelor:

Steaua: Stanca – Martinovici, Geraldo, Gardoş (Rusescu 3), Latovlevici – Tatu (Nikolici 27), Brandan, Bourceanu, Tănase – M. Costea, F. Costea. Antrenor: Ilie Stan.

Maccabi Haifa: Davidovici – Meshumar, Buljat, Falach, Twatha – Yahaya, Boccoli (Dvalishvili 37) – Golasa, Katan, Vered (Yampolsky 33) – Amasha. Antrenor: Elisha Levy.