EUROPA LIBERĂ: Klaus Iohannis, criticat pentru "GRABA" de a pleca în vacanţă după 3 luni de mandat

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2015 11:12 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2015 15:42 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis este plecat, în vacanţă, în insulele Madeira, alături de soţia sa, Carmen. Într-un comentariu pe site-ul postului de radio Europa Liberă, se arată că, la doar trei luni de la instalarea la Palatul Cotroceni,  Iohannis a plecat în vacanță, "înainte să fi rezolvat vreuna dintre problemele despre care a vorbit în campania electorală, în condiţiile în care, potrivit legilor, un nou angajat - la stat și la privat - poate beneficia de acest drept numai după 11 luni de muncă".

Președintele României nu se grăbește în nicio privință, nu vrea să forțeze lucrurile, nu insistă să aducă la putere un guvern liberal și mai ales nu vrea să facă opozție, notează autorul în comentariul de pe site-ul Europa Liberă. 

"La doar trei luni de la instalarea lui la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a plecat în vacanță, înainte să fi rezolvat vreuna dintre problemele despre care a vorbit în campania electorală.

A făcut mai multe vizite oficiale, în special de curtoazie, fără rezultate concrete deocamdată în ceea ce privește drumul României spre Schengen sau în alte domenii, cum ar fi cel energetic în relația cu Turcia sau cel referitor la minoritatea română din Ucraina pe axa București-Kiev.

În schimb președintele român a adunat 1,5 milioane de fani pe Facebook, despre care amintește inclusiv în discursuri oficiale, semn că un aspect important pentru noul șef de stat este cultivarea propriei imagini.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, concediu în Madeira: "Vacanţa nu este plătită din bani publici"

Mai mult Klaus Iohannis a scris o nouă carte despre el, care va fi lansată la Târgul Internațional Bookfest de la finele lunii mai, care are loc în București. „Primul pas" este titlul noului său volum, care este urmarea naturală a cărții „Pas cu pas", apărută în perioada campaniei electorale și lansată la Târgul Gaudeamus după ce Iohannis a devenit președinte, înregistrând un succes neașteptat: peste 130.000 de volume vândute.

Poate că președintele își va prezenta în acest text proiectele politice, fiindcă despre realizări ar fi prea puține de spus. Stilul său relaxat de a face politică este încă apreciat de români, dar numărul simpatizanților săi este în scădere", se arată în articol.

Iohannis este criticat pentru "lipsa lui de reacție la ceea ce se întâmplă în jurul țării și mai ales la subiectele importante din interior", autorul scrrins că aceasta "ar putea în timp să-i erodeze imaginea la care ține atât de mult, fiindcă este vorba despre teme complicate sau grave, pe care președintele le lasă să treacă dând senzația că nu-i pasă foarte mult".

"Relaxarea lui politică în contextul amenințărilor directe venite dinspre Rusia și a unui guvern populist, care vrea să cheltuie mai mulți bani decât poate strânge la buget arată nu doar cumpătare, ci și o oarecare inadecvare la realitate.

La fel și plecarea lui Klaus Iohannis în Insulele Madeira (Portugalia) în concediu, deși potrivit legilor, un nou angajat - la stat și la privat - poate beneficia de acest drept numai după 11 luni de muncă.

Șeful statului are, însă, desigur, un statut special, dar graba de a pleca în vacanță contrastează prea mult cu lentoarea sa politică", se arată în articol. 

Klaus Iohannis se află, până vineri, în vacanţă în insulele Madeira din Portugalia. Preşedinţia a precizat, la solicitarea România TV, că vacanţa şefului statului nu este plătită din bani publici, costurile deplasării nefiind suportate de către Administraţia Prezidenţială.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus Iohannis Madeira Klaus Iohannis vacanta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 14:42
Răspunde | Votează email 0 email
DAN
MAI SPART CU AFIRMATIA CA NU E PLATIT CONCEDIUL DIN BANI PUBLICI CI DE ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA!!!!!! SI BUGETUL ACESTEIA CUM SE CONSTRUIESTE, DE UNDE IA BANI?????
08 apr 11:30
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
08 apr 11:27
...Klaus Iohannis este plecat, în vacanţă, în insulele Madeira, alături de soţia sa, Carmen. Citește mai departe… : ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H