Europa, măturată de un nou val de ploi puternice şi vijelii VIDEO

Europa se confruntă cu un nou val de inundaţii. Germania este măturată de ploi puternice şi vijelii, iar Polonia se confruntă cu reprize de grindină. Nici Marea Britanie nu scapă de vreme rea, unde ploile nu mai contenesc de trei zile.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 12:29

Ploile puternice şi vijeliile au pus stăpânire pe centrul şi estul Germaniei.

În estul şi centrul Germaniei, măturat de ploi puternice şi vijelii, domneşte haosul: străzi şi subsoluri de case inundate, alunecări de teren şi trafic blocat. Într-un orăşel din Saxonia au căzut aproape 40 de litri pe metru pătrat în doar o oră, iar meteorologii au emis o avertizare de inundaţii pentru toate râurile din regiune.

Ploile puternice au dus la anularea mai multor curse aeriene. Cel mai afectat a fost aeroportul din Frankfurt, al treilea ca mărime din Europa, unde zeci de avioane au rămas la sol.

Nici Polonia nu scapă de ploi şi averse puternice. În imagini puteţi vedea cum un fulger loveşte un camion care rulează pe o autostradă din Polonia. Situaţia este destul de dramatică în vestul ţării: o persoană a murit fulgerată, un cinematograf a fost evacuat din cauza inundaţiilor puternice, iar mai multe oraşe au fost lovite de grindină.

Şi englezii se luptă cu inundaţii şi ploi puternice. Mai mulţi londonezi s-au caţărat pe gard într-o staţie de metrou în încercarea de a evita străzile inundate.


loading...