Europa recunoaşte vinurile bio

Producătorii de vinuri organice vor avea dreptul să pună pe sticle eticheta "€œVin bio”, a stabilit Comitetul permanent pentru agricultura ecologică (SCOF) din cadrul Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 11:44
Europa recunoaşte vinurile bio

Noile reguli se aplică începând cu recolta anului 2012.

Alături de inscripția a”Vin bio”, etichetele vor purta logo-ul pentru agricultura organică utilizat în UE, precum și codul organismului de certificare.

Din iulie 2010, logo-ul ecologic este obligatoriu pentru toate produsele alimentare ecologice preambalate în UE, dar se poate aplică și la produse ecologice care nu sunt preambalate, fabricate pe teritoriul UE, sau la produsele ecologice importate din afară Uniunii. Vinurile bio trebuie să respecte și normele obișnuite de etichetare a vinului.

Struguri organici plus procedee de vinificație eco

Până în prezent, existau norme pentru „vinul produs din struguri organici”, dar acestea nu luau în calcul și procedeele de vinificație – adică întregul proces de transformare a strugurilor în vin. Sectorul vinicol rămăsese singurul domeniu nereglementat în întregime de normele UE privind agricultura organică. Citeşte mai mult pe green-report.ro.

Eticheta bio în UE