EUROPARLAMENTARE 2014: pe ce candidaţi mizează PSD, PNL, PDL şi PPDD. SUrprize mari

EUROPARLAMENTARELE 2014 ar putea lăsa Guvernul fără doi miniştri! Rovana Plumb şi Dan Nica ar da fotoliile din executiv pentru cele mai confortabile de la Bruxelles, potrivit România TV. Mircea Geoană însă ar putea fi cel care deschide lista PSD la europarlamentare. Iar PP-DD-iştii merg cu încredere cu Dan Diaconescu cap de listă. De cealaltă parte, democrat-liberalii care nu au mai avut loc la noi în Parlament, visează la cel european.

09 ian. 2014, 13:04
EUROPARLAMENTARE 2014: pe ce candidaţi mizează PSD, PNL, PDL şi PPDD. SUrprize mari

EUROPARLAMENTARE 2014: Mircea Geoană, izolat în partid, dar repus ulterior în drepturi, vrea să se implice sută la sută în campania pentru europarlamentare. Atât de mult, încât ar putea fi chiar primul pe listă. Şi pentru că mirajul Parlamentului european i-a impresionat şi pe cei din Guvern, Rovana Plumb şi Dan Nica ar putea să uite de ministere şi să se ducă la Bruxelles.

La PNL, situaţia este simplă. Apropiaţii lui Antonescu sunt capi de listă. Norica Nicolai, cu o istorie veche în parlamentul European, deschide lista. Şi soţia lui Antonescu, Adina Vălean, dar şi protejatul liderului PNL, Eduard Hellvig, candidează pentru un fotoliu confortabil de la Bruxelles.

EUROPARLAMENTARE 2014: Bătălie mare la PDL

La PDL, concurenţa pentru europarlamentare e acerbă. Pentru că mulţi au pierdut trenul şi nu au intrat în legislativul românesc, speră acum să se afirme în cel european. Lista va fi deschisă de Theodor Stolojan. Însă şi Anca Boagiu şi Sulfina Barbu au primit un loc pe lista importantă pentru alegerile europarlamentare.

Elena Băsescu vrea şi ea din nou în Parlamentul European. Nu s-a decis încă pe listele cărui partid, dar este sigură că nu vrea să renunţe la funcţia de europarlamentar.

Nici PP-DD nu stă cuminte în ţară şi vrea să-şi trimită reprezentanţii poporului la Bruxelles. Dan Diaconescu, aproape condamnat, e cap de listă. Nu lipseşte nici mâna lui dreaptă, cea care de altfel conduce partidul din umbră, Diana Voiculescu.

VEZI SI:

Liberalii nu mai doresc liste cu comune pe PSD pentru alegerile europarlamentare