Liberalii nu mai doresc liste cu comune pe PSD pentru alegerile europarlamentare

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat miercuri că în acest moment nu se poate discuta despre liste comune ale USL la alegerile pentru Parlamentul European, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 17:44
Liberalii nu mai doresc liste cu comune pe PSD pentru alegerile europarlamentare

Întrebat dacă PNL negociază în USL candidatura pe liste comune cu PSD la europarlamentare contra susţinerii legii amnistiei şi graţierii, Hellvig a afirmat că este exclusă o asemenea ipoteză de lucru.

„Nu avem cum să discutăm o asemenea înţelegere, pentru că sunt două lucruri total diferite. În ceea ce priveşte amnistia, punctul de vedere al PNL este foarte clar. A fost transmis public încă de anul trecut. PNL nu votează legea amnistiei şi ca atare nu avem cum să discutăm în oglindă cu eventuale liste comune la europarlamentare. Şi ca să fim cinstiţi, din punctul meu de vedere, de secretar general al PNL, alegerile europarlamentare sunt un bun prilej şi pentru PNL de a-şi testa valoarea electorală şi de a confirma din punct de vedere electoral că PNL este forţa cea mai puternică şi mai importantă din spectrul dreptei politice şi, ca atare, în acest moment nu putem discuta de alegeri europarlamentare pe liste comune în USL”, a declarat Hellvig la sediul central al PNL.

El a arătat că există o discuţie informală privind participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare.

„Vom vedea ce va aduce perioada următoare. Important este ca PNL să se pregătească pentru aceste alegeri europarlamentare, să aibă structurile pregătite pentru alegerile europarlamentare”, a spus Hellvig.

Liberalul a menţionat că joi, în cadrul Biroul Politic Naţional al PNL, este posibil să se discute despre alegerile pentru PE, urmând să fie stabilită o echipă pentru campania electorală, iar la sfârşitul lunii ianuarie să aibă loc reuniunea Delegaţiei Permanente a partidului, unde să existe şi o întâlnire cu parlamentarii, astfel încât partidul să fie pregătit din punctul de vedere organizatoric pentru alegerile din luna mai.

El a negat că ar exista presiuni din partea PSD privind susţinerea legii amnistiei.

„Nu au mai fost discuţii în urma punctului de vedere pe care PNL l-a avut cu privire la acest subiect. Nu există presiuni. Suntem aliaţi. Suntem o structură politică ce activăm foarte bine şi coerent şi la nivel guvernamental. Nu putem vorbi de presiuni la acest nivel. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu s-a discutat nimic în legătură cu amnistia şi sprijinirea PNL a acestui proiect”, a susţinut secretarul general al PNL.

Hellvig a mai indicat că actualii europarlamentari ai PNL pot să se regăsească printre cei care vor candida pentru alegerile europarlamentare din mai.