Europarlamentarii devin agresivi când li se cere să justifice banii de buzunar VIDEO

Doi europarlamentari au fost filmaţi după ce au cerut 300 de euro pentru cheltuielile din ziua respectivă. Când presa i-a întrebat de ce avuseseră nevoie de diurnă, din moment ce nu avuseseră nicio activitate care să justifice primirea de bani, cei doi europarlamentari s-au făcut foc pe jurnalişti.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 15:09

Doi europarlamentari au fost filmaţi după ce au cerut 300 de euro pentru cheltuielile din ziua respectivă. Nimic neobişnuit, doar că aceştia au sosit seara, iar în câteva minute au şi plecat de la birou. Mai mult, ei au devenit agresivi, atunci când un jurnalist le-a cerut explicaţii.

Primul caz este cel al cehului Miloslav Ransdorf. El a sosit la birou seara, iar după nici un minut a şi plecat… cu 300 de euro în buzunar. Mai mult, el a devenit agresiv, când a fost confruntat de un jurnalist, potrivit România TV.

Reporterul l-a întrebat pentru ce i-a trebuit suma de 300 de euro, în condiţiile în care nu făcuse nicio activitate care să justifice alocarea  sumei respective. Europarlamentarul s-a înfuriat şi l-a jignit pe jurnalist. „Locuiesc aici, deci eşti prost… Nu am nimic… Dispari! Dispari!”, i-a spus europarlamentul ceh ziaristului.

Cel de-al doilea europarlamentar care a luat bani nejustificat şi care s-a comportat faţă de presă ca şi colegul său ceh a fost europarlamentarul italian Raffaele Baldassarre. La întrebarea reporterului pentru ce i-a trebuit suma respectivă, Baldassare a devenit de-a dreptul violent şi s-a repezit la jurnalist şi a încercat să îi smulgă microfonul. „Ce vreţi (de la mine, n.r.), ce vreţi”… îl tot întreba nervos europarlamentarul pe reporterul care îi adresase lui întrebarea ce l-a pus în încurcătură.

Materialul a fost pentru un post de televiziune din Olanda. Mai mulţi oficiali europeni au explicat că această practică este foarte întâlnită. Asta în timp ce un purtător de cuvânt al Parlamentului European a explicat că banii nu sunt pentru ziua de muncă, ci sunt pentru cheltuielile de acomodare.