Europarlamentarul Cristian Preda s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloş

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat pe Facebook că s-a înscris în PLUS, la invitaţia lui Dacian Cioloş. El nu va candida la alegerile europarlamentare, a mai precizat actualul eurodeputat.

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 11:10
Europarlamentarul Cristian Preda s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloş

„La invitația lui Dacian Cioloș, am aderat la PLUS.

Așa cum am anunțat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene.

Voi sprijini candidații PLUS la alegerile din 26 mai și îi invit pe toți cei care au încredere în mine să facă același lucru.

Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar și va avea, în consecință, delegați în toate secțiile de vot, putând astfel securiza opțiunile exprimate în favoarea listei sale.

După alegerile pentru PE, folosind experiența europeană acumulată, voi acționa în cadrul PLUS pentru ca instituțiile rezultate din viitoarele alegeri – președinția, autoritățile locale, noua majoritate parlamentară – să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a anunţat Cristian Preda pe Facebook.

Cristian Preda a fost consilier de stat al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în  PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, fiind exclus din PMP câteva luni mai târziu.