Europarlamentarul Cristian Terheș: „Oamenii se revoltă împotriva Ursulei von der Leyen. Vestul protestează pentru drepturi și libertăți, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum” | EXCLUSIV

Europarlamentul Cristian Terheș avertizează că societățile vestice au ajuns într-o criză de valori, ceea ce a determinat cetățenii din UE să iasă în stradă, la proteste, „pentru drepturi și libertăți", o situație fără precedent în statele considerate bogate și cu regimuri democratice solide. 

14 oct. 2022, 23:31
Europarlamentarul Cristian Terheș: „Oamenii se revoltă împotriva Ursulei von der Leyen. Vestul protestează pentru drepturi și libertăți, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum” | EXCLUSIV

Îndepărtarea oamenilor de religie face parte din planul „neomarxiștilor”, conduși de Ursula von der Leyen, avertizează Cristian Terheș. Îndepărtarea omului de valorile perene transformă cetățenii în roboți dependenți, conformiști în raport cu deciziile guvernelor, crede europarlamentarul.

„Într-adevăr, marxismul vechi încerca să rezolve problema ‘luptei de clasă’. Neomarxismul actual vrea efectiv îngenuncherea omului. Face lucrul acesta promovând la toate nivelurile scoaterea tuturor valorilor iudeo-creștine din cultură, educație etc. Când îi iei spiritualitatea omului toate aceste valori, omul devine un slujbaș al statului. Acesta este motivul pentru care ați văzut în estul Europei mai multe voci care s-au ridicat inclusiv Ursulei von der Leyen (…) Duminică voi fi prezent la un protest la Bruxelles. După zeci de ani revedem în vestul Europei proteste pentru drepturi și libertăți, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Noi am mai luptat aici pentru drepturi și libertăți (n.r. – în estul Europei). Dar nu și cei de acolo, pentru că au considerat drepturile fundamentale un dar pe care nu-l mai poate lua nimeni. S-a dovedit că poți avea lucrul acesta, un guvern corupt, autoritar, cum este în cazul de față cel al Ursulei von der Leyen, care poate impune o serie de măsuri și-ți poate confisca aceste drepturi. 

Pentru noi, religia a fost o pavăză, o protecție. Pentru cei din vest, care s-au îndepărtat de Biserică, nu a mai fost această pavăză, pentru că și-au pus această credință în stat, în politicieni. Li s-a spus să se vaccineze pentru stat, pentru binele tuturor, deci trebuie să o facă”, a declarat Cristian Terheș, vineri seara, la România TV.

 

Avertismentul europarlamentarului Cristian Terheș

 

Cristian Terheș crede că politicienii conservatori vor continua să câștige popularitate la nivel european.

„E bine și rău că vedem aceste reacții (n.r. – protestele). Vedem în general o pierdere a încrederii oamenilor în ceea ce înseamnă autoritate publică și autoritate de stat și atunci urmează haosul. 

(…) Oamenii au tot dreptul să spună ‘până aici!’. În cazul nostru, al românilor – și-l vedem și în Bulgaria și alte state din estul Europei, se vede această renaștere la valorile conservatoare, creștin-democrate, tradiționale, spuneți-le cum vreți. A lipsit în societatea vestică acest liant”, a mai transmis politicianul care a făcut publice contractele secretizate de la Comisia Europeană pentru achiziționarea de seruri COVID.