Ion Cristoiu o compară pe Ursula von der Leyen cu Stalin: „Pandemia i-a dat beția puterii / Englezii au ieșit din UE din cauza Comisiei Europene” (VIDEO)

Scriitorul Ion Cristoiu crede că Uniunea Europeană are nevoie de o reformă urgentă. De asemenea, jurnalistul a atras atenția că Ursula von der Leyen a început să aibă din ce în ce mai multe derapaje.

02 oct. 2022, 23:57
Ion Cristoiu o compară pe Ursula von der Leyen cu Stalin: „Pandemia i-a dat beția puterii / Englezii au ieșit din UE din cauza Comisiei Europene” (VIDEO)

Duminică, 2 octombrie, în emisiunea lui Marius Tucă, Ion Cristoiu a comparat actuala UE cu „Moscova din timpul lagărului socialist”, iar pe Ursula von der Leyen cu Stalin.

„Englezii au ieșit din UE din cauza Comisiei Europene. Ei susțineau că la Bruxelles s-a constituit o birocrație suprastatală, pe care eu am comparat-o cu Moscova din timpul lagărului socialist. Fix așa făcea. Veneau tot felul de indicații tâmpite, care nu aveau nicio legătură cu realitățile din țările respective. 

(…) S-a început o discuție la nivel european în care noi nu ne-am implicat, pentru că suntem babuini. S-a vorbit despre reformarea Uniunii Europene. S-a început acea discuție – inclusiv Macron a avut diverse soluții. Pandemia i-a dat Ursulei și birocrației beția puterii. În pandemie, în numele acelei crize, ea a devenit un fel de Stalin a Uniunii Europene – ne-a vârât vaccinurile…”, a declarat Ion Cristoiu.

 

Avertismentul lui Ion Cristoiu cu privire la Uniunea Europeană

 

De asemenea, gazetarul a amintit și despre implicarea birocraților de la Bruxelles în alegerile libere din alte state.

„Ungurii l-au votat pe omul acela (n.r. – Viktor Orban). Nouă ni s-a spus în 1990 de americani că vor fi alegeri libere, iar votul este suveran. Au avut loc în Ungaria alegeri libere? Dar li s-a spus ‘de ce ați votat?'”, a mai punctat Cristoiu.

Totodată, jurnalist și-a exprimat dezaprobarea față de agresiunea lui Vladimir Putin în Donbas, respectiv referendumul și anexarea teritoriilor considerate pro-ruse.

„Din punctul meu de vedere, alipirea teritoriilor este o monstruozitate, o alipire de o gravitate ieșită din comun”, a mai comentat jurnalistul.