Europarlamentarul Eugen Tomac: „Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic”

Eugen Tomac susţine că Rusia nu va ataca Ucraina, cel puţin până pe 20 februarie, pentru a nu perturba desfăşurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, dar spune că următoarea lună va fi una de război psihologic.

25 ian. 2022, 16:36
Europarlamentarul Eugen Tomac: „Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic”

Eurodeputatul Eugen Tomac afirmă că de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică şi mediatică, „încercând să justifice, în mod total neconvingător şi cu non argumente, o eventuală invazie”.

„Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. În vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieși din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin.

Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?

De câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică și mediatică majore, încercând să justifice, în mod total neconvingător și cu non argumente, o eventuală invazie.

Este lesne de înțeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecință, urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie.

Citeşte şi: Ucraina a dejucat primul atac al ruşilor. A arestat doi foşti membri ai unor comandouri, care plănuaiu atacuri armate

Ținta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, țările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări.

Moscova va încerca, prin oameni și instituții, să manipuleze cetățenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă și care vorbesc pe aceeași limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie.

Când auziți politicieni, jurnaliști sau diverși oameni pe rețelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiți convinși că fac, în mod asumat, jocul Rusiei!”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, atac dur la Rafila: „Eram acuzați că nu crește campania de vaccinare. Acum vedem același lucru, fără niciun fel de soluții. Te prinde din urmă ipocrizia”


loading...
Partenerii noștri