Ucraina a dejucat primul atac al ruşilor. A arestat doi foşti membri ai unor comandouri, care plănuaiu atacuri armate

Ucraina anunţă marţi că a destructurat o grupare care acţiona din ordinul Moscovei şi pregătea atacuri armate cu scopul de a ”destabiliza” regiuni ale ţării.

25 ian. 2022, 15:44
Ucraina a dejucat primul atac al ruşilor. A arestat doi foşti membri ai unor comandouri, care plănuaiu atacuri armate

”Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate împotriva unor infrastructuri din Ucraina”, anunţă într-un comunicat Serviciul ucrainean de securitate SBU. Gruparea ”era coordonată” de către ”serviciile speciale ruse”, acuză SBU.

Cei doi organizatori ai grupării – dintre care unul este rus – au fost arestaţi, anunţă SBU. Agenţii au confiscat ”un dispozitiv exploziv, arme uşoare şi muniţie”.

Cei doi acţionau la Harkov, un oraş important situat în apropierea frontierei cu Rusia, în est, şi la Jîtomîr, în centrul Ucrainei, la mai puţin de 150 de kilometri de Kiev.

Citeşte şi Un general ucrainean a dezvăluit data exactă la care Rusia va invada Ucraina. Practic, războiul vine în mai puţin de o lună

Cei doi bărbaţi sunt foşti membri ai unor comandouri care au participat la confruntări armate, a declarat AFP o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Sub pretextul căutării de paznici de securitate, ei ”au început să recruteze” personal, ”în mod esenţial” ruşi care au comis crime violente, acuză această sursă, citată de Daily Mail.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia de faptul că a comasat zeci de mii de militari la frontera ruso-ucraineană în vederea unei eventuale invazii şi de faptul că încearcă să destabilizeze situaţia în interiorul Ucrainei.

Citeşte şi Rusia a început inspecţia trupelor pentru luptă, la graniţa cu Ucraina. În timpul exerciţiilor se foloseşte muniţie de război reală


loading...
Partenerii noștri