Europarlamentarul Swoboda: „Nu există niciun motiv real ca România să rămână în afara Schengen”

Europarlamentarul Hannes Swoboda, lider al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, a declarat miercuri, la Satu Mare, că nu există niciun motiv de a păstra România în afara spațiului Schengen, fiind convins că problema va fi tranșată după alegerile europarlamentare.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 12:43
Europarlamentarul Swoboda: „Nu există niciun motiv real ca România să rămână în afara Schengen”

În grupul nostru am fost tot timpul contra păstrării în afara spațiului Schengen a României, mai ales pentru regiunea asta care e aproape de Ungaria ar fi foarte benefică aderarea în spațiul Schengen. Sunt convins că după aceste alegeri politicienii vor renunța la populism și vor vedea că (România n.r.) a îndeplinit criteriile de aderare la spațiul Schengen. Nu este niciun motiv real pentru a păstra România în afara spațiului Schengen„, a declarat Swoboda.

Liderul eurodeputaților socialiști a precizat că grupul din care face parte are cea mai mare dorință ca România și Ungaria să adere la spațiul Schengen, amintind de declarațiile în contradictoriu dintre liderii politici.

„Cred că grupul nostru are cea mai mare dorință ca România și Bulgaria să intre în Schengen și respectăm independența României și eforturile care le-au făcut în ultimii ani, bineînțeles dacă noul președinte va vrea și el să ajute România. Este important ca președintele să prezinte România așa cum este în realitate și nu în baza conflictelor interne care se generează. Sunt în ziua de astăzi declarații contradictorii ale președintelui și Guvernului, și asta nu duce la o dezvoltare și colaborare bună”, a mai afirmat Swoboda.

Hannes Swoboda a efectuat miercuri o vizită în județul Satu Mare, vizitând Muzeul Țării Oașului, la Catedrala din Negrești, la Luna Șes, el întâlnindu-se și cu reprezentanții administrației județului.