Europarlamentarul Victor Negrescu, mesaj dur adresat liderilor europeni: „Ce mai faceţi cu banii acum, când totul este distrus?”

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu solicită liderilor europeni și guvernanților din statele membre ale Uniunii Europene să înceteze cu „politica elitistă" și cu „birocratizarea excesivă". În contextul crizei generale de coronavirus, eurodeputatul român face apel la solidaritate și propune o serie de soluții care pot fi luate la nivel european.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 10:58
Europarlamentarul Victor Negrescu, mesaj dur adresat liderilor europeni: „Ce mai faceţi cu banii acum, când totul este distrus?”

„Dragi colegi, nu suntem în război. Dacă ne uităm la victime, am fi pierdut deja bătălii importante. Este mai degrabă o misiune de salvare. Dacă vom eșua acum, nu va fi doar un eșec politic, va fi o tragedie mondială și una care poate distruge viitorul nostru comunla nivel european”, declară Negrescu pe Facebook.

Eurodeputatul român anunță că va vota propunerile supuse aprobării Parlamentului European, dar transmite un mesaj dur liderilor europeni:

„Nu este business as usual, nu este o situație ca oricare alta, și nu o putem rezolva din nou într-o manieră biroractică. Trebuie să vă treziți!

Da vorbesc cu voi, cei care decideți la nivel european, mă refer la liderii politici care au ignorat această problemă, la guvernanții din statele membre care au preferat să continue conexiunile cu China deși riscul propagării virusului era deja important, la birocrații care nu au înțeles să aloce rapid bani către cercetare și managementului riscului, la statele membre care au vrut să gestioneze singure criza și care nu vor acum să contribuie cu resurse suplimentare pentru a găsi soluții împreună.

Unde este dragi prieteni solidaritatea europeană. Ea nu trebuie să fie doar un concept într-un tratat”, arată europarlamentarul social-democrat.

Victor Negrescu susține că fondurile alocate la nivel european în contextul crizei generate de coronavirus sunt prea puține în raport cu nevoile reale și solicită statelor membre să contribuie mai mult.

„Ce mai faceți cu banii acum, când totul este distrus? Mii de victime, zeci de mii de bolnavi, milioane de persoane izolate, economiile noastre sunt practic distruse, un risc major de șomaj, jumătate din studenții și elevii din întreaga lumea nu mai merg la școală.

Trebuie să ne schimbăm! Gata cu politica elitistă, gata cu birocratizarea excesivă. Este nevoie de acțiune! Acum!

Fondurile alocate la nivel european sunt, trebuie să spunem, mult prea puține comparativ cu nevoile reale. Dar de unde fonduri dacă unele state nu înțeleg nevoia de a contribui mai mult pentru a face mai multe lucruri împreună pentru cetățenii pe care îi reprezentăm”, arată europarlamentarul român.

Victor Negrescu propune și o serie de soluții care pot fi luate la nivel european.

„Ne trebuie o bază de date comună la nivel european cu toate persoanele aflate în carantină, cele izolate la domiciliu sau suspecte de coronavirus, iar această trebuie să fie accesibilă de personalul medical și cei care sunt zi de zi pe teren.

Ne trebuie echipamente medicale și de protecție, măști și medicamente în cantitate suficientă și accesibile pentru toată lumea și pentru toate statele membre.

Trebuie să alocăm toate resursele pentru a rezolva criza medicalăși a preveni revenirea sa, trebuie să lucrăm împreună pentru identifica antidotul și vaccinul cât mai repede.

Trebuie să recâștigăm rapid încrederea în instituțiile democratice și în economie identificând măsuri eficiente de redresare dar și noiformule mai echitabile.

Soluțiile le avem. Testarea populației, distanțare socială, cercetare și inovare, investiții în economie și mai ales respectarea regulilorde către noi toți. De exemplu, să stăm acasă!”, susține Negrescu.


loading...
Partenerii noștri