Europenele de handbal feminin s-ar putea ţine în România, peste şase luni

Federaţia Europeană de Handbal caută o gazdă pentru organizarea CE de handbal feminin, din luna decembrie, după ce Olanda a renunţat la turneu. România şi-a depus candidatura la organizarea evenimentului, meciurile urmând să se dispute la Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca şi Piatra Neamţ.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 10:23
Europenele de handbal feminin s-ar putea ţine în România, peste şase luni

Olanda a renunţat la organizarea Campionatului European de handbal feminin, din luna decembrie, iar oficialii Federaţie Europene caută o nouă gazdă a întrecerii, între celelalte 15 ţări calificate pentru turneul final.

Între cele care şi-au depus candidatura pentru organizarea CE 2012 se află şi România. Conform gsp.ro, Cristian Gaţu, preşedintele FR Handbal, a înaintat deja cererea de organizarea a turneului. „Chiar azi voi depune candidatura. Am vorbit cu premierul Victor Ponta, pentru a urgenta lucrările la sălile care ar putea găzdui meciurile din cele 4 grupe. Ar fi Piatra Neamţ, care nu este perfect omologabilă în acest moment, Bucureşti, Craiova, care este gata, dar mai are nevoie de dotări, şi Cluj-Napoca, unde există o sală de 7.000 de locuri„, a declarat Gaţu pentru gsp.ro.