Europenii sărbătoresc, joi, Ziua Parcurilor. Află cum este aniversată în România

Publicat: Joi, 24 Mai 2012 09:36 // Actualizat: Joi, 24 Mai 2012 09:36 // Sursa: Agerpres

Europa sărbătoreşte, în acest an, Ziua Parcurilor pe 24 mai, dată la care, în anul 1909, au fost declarate, în Suedia, primele nouă parcuri naţionale de pe continent.

Pentru acest an, sloganul evenimentului european este 'Priveşte cerul. Atinge un copac. Simte aerul. Regăseşte-te'.

În România, pentru a marca importanţa acestui eveniment şi a ilustra necesitatea conservării şi protejării unor eşantioane reprezentative ale biodiversităţii şi ecosistemelor naturale, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, împreună cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, Academia Română şi PNUD-România (Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare), organizează o serie de acţiuni în cadrul Muzeului Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' din Capitală, scrie Agerpres.

Primul parc naţional a fost înfiinţat în România în anul 1935, respectiv Parcul Naţional Retezat. La ora actuală, sunt constituite 13 parcuri naţionale, 14 parcuri naturale şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Dintre acestea, 12 parcuri naţionale şi 10 parcuri naturale sunt administrate de către Regia Naţionala a Pădurilor - Romsilva.

Iniţiativa de a stabili la data de 24 mai Ziua Europeană a Parcurilor, înscrisă în calendarul evenimentelor europene, aparţine încă din anul 1999 Federaţiei Europene EUROPARC.

Organizaţia, care are drept obiectiv conservarea frumuseţilor naturale şi a zonelor protejate, a luat fiinţă în anul 1973 şi are până în prezent peste 400 de membri în 36 de ţări europene.A

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iun 13:17
Răspunde | Votează email 0 email
Calin
Atata vreme cat raurile din Retezat continua sa fie secate de tovarasii injineri de la Hidroelectrica nu putem considera Retezatul ca parc national decat pe hartie. Daca cel mai vechi parc national al nostru este lasat astfel la cheremul ignorantilor ce dispretuiesc natura, ce sa mai vorbim de cele recent declarate! Cel mai grav pericol la orizont e secarea Jiului pe intreg parcursul din Parcul National Defileul Jiului, o crima ce nici macar nu e mediatizata!
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H