Europol acuză nominalizări pe „combinaţii” şi „pile” la nivelul IPJ-urilor şi anunţă că poliţiştii nu pot verifica certificatele de vaccinare

Sindicaliştii atrag atenţia că administratorii diferitor localuri nu au calitate de operatori de date cu caracter personal pentru a verifica certificatele de vaccinare.

23 sept. 2021, 20:47
Europol acuză nominalizări pe „combinaţii” şi „pile” la nivelul IPJ-urilor şi anunţă că poliţiştii nu pot verifica certificatele de vaccinare

Sindicatul Europol acuză Inspectoratele de Poliție Județene din țară că nominalizează pentru posturi ”pile și apropiați ai inspectorilor șefi”. Recent, s-au desfășurat la Școala Câmpina probele pentru ocuparea posturilor de instructor la cele patru structuri din cadrul Direcției de Pregătire Profesională: conducere defensivă, instrucția tragerii, educație fizică și autoapărare și tactică polițienească.

Sindicatul Europol a prezentat rezultatele acestor probe, care au fost dezamăgitoare:

„Conducere defensivă – doar 6 polițiști au promovat probele. De precizat că ofițerul de la serviciul rutier Constanța a picat cu brio, iar ceilalți 3 agenți care dețineau atestat nici măcar nu au fost întrebați dacă vor să îndeplinească atribuțiile acestei funcții.

Instrucția tragerii – doar 2 polițiști au promovat probele;

Educație fizică și autoapărare – 0 (ZERO) polițiști au promovat probele;

Tactică polițienească – doar 9 polițiști au promovat probele;”
Bătaie cu crosele de golf în Bucureşti, după declaraţia lui Klaus Iohannis. Europol: „S-a jucat la sânge, cu multă patimă și pasiune”
Responsabili pentru situația de față, susține Sindicatul Europol, sunt unii dintre șefii Inspectoratelor Județene de Poliție din țară, „care nu dau doi bani pe îndrumările venite din partea IGPR” pentru că beneficiază de o „siguranță politică”.

Persoane fără pregătire pentru posturile pe care le ocupau au fost numite de-a lungul timpului în cadrul IPJ-urilor, spun sindicaliștii:

„Într-o ultimă încercare  de a-i determina pe inspectorii șefi să acționeze cu obiectivitate și să înțeleagă rolul esențial pe care acești instructori îl vor avea la nivelul instituției pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferință, pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie sau care erau nominalizați ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofițeri la serviciul rutier.

Spre surprinderea noastră, îndrumările primite au fost complet ignorate de unii inspectori șefi și după această ședință. Astfel La IPJ Constanța, cu toate că existau 3 agenți de poliție care au absolvit cursul de conducere defensivă și dețineau atestat, inspectorul șef și-a menținut nominalizarea unui ofițer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu știe să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier.”, transmite Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol: Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de poliţişti

Sindicatul Europol anunţă, joi, că poliţiştii de ordine publică nu pot verifica certificatele verzi ale persoanelor, neavând în dotare telefoane de serviciu sau tablete cu sistem de operare Android. În plus, sindicaliştii atrag atenţia că administratorii diferitor localuri nu au calitate de operatori de date cu caracter personal şi acuză Guvernul de populism.

”Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de poliţişti. Cu toate că titlul sună şocant, aceasta este realitatea cruntă şi este reprezentată de faptul că poliţiştii de ordine publică nu au posibilitatea tehnică de a verifica autenticitatea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 ale cetăţenilor (…) Însă marea problemă referitoare la modalitatea de utilizare a acestei aplicaţii este reprezentată de faptul că poliţiştii nu au în dotare telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android, iar ospătarii, barmanii sau administratorii diverselor spaţii în care se desfăşoară evenimente private nu au calitate de operatori de date cu caracter personal”, au transmis, joi, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Aceştia afirmă că, potrivit legislaţiei în vigoare, poliţiştii nu vor putea să verifice certificatele digitale ale cetăţenilor care se află în incinta unor terase, restaurante ori a unor instituţii publice sau private în cadrul cărora sunt organizate diverse evenimente sportive sau cultural-artistice, deoarece orice persoană are obligaţia de a prezenta documentele care să-i ateste situaţia epidemiologică doar angajaţilor acestor unităţi pentru a le fi permis accesul în interior.

Sindicatul Poliţiştilor Europol, mesaj pentru Bode, după ce tavanul unei secţii de Poliţie a căzut peste un birou: „Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!”

”Cu toate că premierul Florin Cîţu declară că măsura implementării obligaţiei de prezentare a certificatelor digitale privind COVID-19 este bună, constatăm faptul că avem de a face cu declaraţii pur populiste atâta timp cât un astfel de document poate fi folosit de orice persoană pentru a intra într-un restaurant sau pentru a participa la un spectacol, spre exemplu, fără a avea obligaţia prezentării inclusiv a actului de identitate pentru a se putea stabili efectiv dacă acesta este deţinătorul de drept al certificatului care îi atestă situaţia epidemiologică, întrucât şi în această situaţie doar operatorii de date cu caracter personal pot gestiona, prelucra sau stoca datele de identitate ale cetăţenilor. Constatăm şi cu această ocazie că la nivelul Guvernului, în ceea ce priveşte elaborarea actelor normative, avem de a face atât cu o nepăsare în privinţa respectării drepturilor constituţionale cât şi cu o necunoaştere crasă a prevederilor Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia atrag atenţia că ”cetăţenii nu vor avea garanţia că vreun barman sau ospătar ori alte asemenea persoane neautorizate nu vor realiza inclusiv o fotografie a display-ului telefonului mobil sau a tabletei cu sistem Android prin intermediul cărora au fost verificate certificatele digitale, putând avea acces permanent la datele lor de identificare”.
”Nu ne vom poziţiona faţă de cât de eficiente sau ineficiente sunt verificările efectuate prin intermediul acestei aplicaţii, însă nu putem să nu atragem atenţia atât cu privire la faptul că poliţiştii din teritoriu nu au în dotare telefoane sau tablete de serviciu cu sistem de operare Android şi nici nu pot fi obligaţi să-şi utilizeze telefoanele personale în interesul instituţiei. Mai mult decât atât, la acest moment există riscul accesării ilegale a datelor cu caracter personal ale cetăţenilor de către barmani, ospătari, ori angajaţi ai instituţiilor în cadrul cărora sunt organizate evenimente sportive sau cultural-artistice care nu sunt autorizate să prelucreze ori să gestioneze date cu caracter personal de către  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, au mai transmis sindicaliştii.
Certificatele verzi sunt utilizate şi în România, din 20 septembrie, în localităţile unde incidenţa cazurilor este mai mare de 3 la mie. Certificatele se verifică cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de STS şi care poate fi descărcată pe dispozitive cu sistem de operare Android.


loading...
Partenerii noștri