Euroscepticii vor să blochze un ACORD VITAL între Uniunea Europeană şi SUA

Lidera Frontului Naţional francez (FN), Marine Le Pen, estimează că formaţiunea sa şi alte partide eurosceptice vor bloca în viitorul Parlament European un acord de comerţ liber între Uniunea Europeană şi SUA, document considerat de către susţinătorii săi drept vital pentru creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 15:05
Euroscepticii vor să blochze un ACORD VITAL între Uniunea Europeană şi SUA

Într-un interviu acordat agenţiei britanice de presă cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor europarlamentare din 22-25 mai, Marine Le Pen prognozează că partidele eurofobe vor obţine suficiente locuri pentru a forma un grup politic în viitorul legislativ al UE, având astfel acces la mai multă finanţare de la bugetul comunitar şi un cuvânt mai important de spus în Parlamentul European.

”Există o întreagă listă de de proiecte care vor fi amânate întrucât Comisia Europeană îşi va da seama că ele nu vor trece de bariera Parlamentului. Să luăm de exemplu acordul comercial transatlantic: partidele de stânga sunt împotriva înţelegerii, euroscepticii sunt împotrivă – va fi foarte greu ca proiectul să treacă. Va risca executivul comunitar să vadă respins un proiect atât de important sau îl va reformula?”, a spus Le Pen, care a fost eurodeputată timp de peste 10 ani.

Potrivit unui sondaj de opinie recent realizat în Franţa, FN va obţine 22% din voturi la alegerile europarlamentare, devansând Uniunea pentru Mişcare Populară (UMP), care va câştiga 20% din voturi, şi Partidul Socialist, al preşedintelui Francois Hollande, care va obţine doar 18% din sufragii.

Pentru a putea fi format un grup politic în Parlamentul European este nevoie de minimum 25 de eurodeputaţi din cel puţin un sfert (şapte) dintre statele membre UE.