EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend, în turul 2 la Roland Garros: 6-3, 6-1

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Taylor Townsend și s-a calificat în turul 3 al turneului de la Roland Garros. O va întâlni pe Andrea Petkovic (30 de ani, 107 WTA), care a trecut de Bettanie Mattek Sands, scor 6-0, 7-6.  

RomaniaTV.net
31 mai 2018, 12:12
EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend, în turul 2 la Roland Garros: 6-3, 6-1

Simona Halep – Taylor Townsend 6-3, 6-1, în turul 2 la Roland Garros 2018.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend. 6-3, 6-1

 
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 6-3, 4-1, Halep se distanţează
 
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 6-3, 1-0, Simona începe bine şi seul secund.
 
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 6-3, Simona se impune în primul set.
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 5-3, Simona pierde 3 game-uri la rând.
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 5-1, Simona serveşte pentru câştigarea setului.
 
SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 4-0, Simona defilează la Paris.

SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND 2-0, debut în forţă pentru Simona.

 

 De partea cealaltă, Townsend învins-o pe Myrtille Georges (Franța, 27 de ani, 222 WTA), scor 6-4, 6-2.

Halep și Townsend vor juca pe terenul Philippe-Chatrier. Inițial, ar fi trebuit să fie al doilea meci de pe acel teren, însă a fost mutat al treilea, după două întâlniri de pe tabloul de masculin. Prima partidă programată acolo este cea a lui Marin Cilic (Croația, 29 de ani, locul 4 ATP) cu Hubert Hurkacz (Polonia, 21 de ani, locul 188 ATP), într-un meci programat la ora 12:00 (ora României). Apoi – nu mai devreme de ora 13:00 – se va juca restul meciului dintre Lucas Pouille (Franța, 24 de ani, locul 16 ATP) și Cameron Norrie (Marea Britanie, 22 de ani, locul 85 ATP), întrerupt când scorul era 6-2, 6-4, 5-7.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend // Simona a câștigat singurul duel direct de până acum

Simona Halep și Taylor Townsend s-au mai întâlnit o singură dată, în 2017, în primul tur de la Cincinnati. Simona s-a impus fără probleme, scor 6-4, 6-1.

“O știu pe Taylor Townsend, am mai jucat împotriva ei. Este o jucătoare stângace, lovește puternic, așa că va trebui să o mișc mult. Voi vorbi cu Darren despre ea. Mă aștept la un meci dificil. Simt că am șansele mele să o înving și vă promit că voi lupta pentru a obține victoria”, a declarat Simona Halep, la Tennis Channel.

Prezența în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend// Simona a avut un sezon greu pe zgură în 2018

Îm 2018, Simona Halep nu are încă niciun trofeu pe suprafaţa sa preferată, zgura. După cele două victorii din Fed Cup, contra Elveţiei, sportiva din România a ajuns în sferturi la Stuttgart, unde a fost eliminată de Coco Vandeweghe, şi Madrid, unde a pierdut contra Karolinei Pliskova, iar la Roma a ajuns al doilea an consecutiv în finală, unde a cedat, ca şi în 2017, în faţa Elinei Svitolina.

Halep are un trofeu în acest an, chiar la primul turneu din 2018, la Shenzhen, şi a ajuns în premieră şi în finala de la Australian Open, pierdută în faţa Carolinei Wozniacki.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE Halep – Townsend // Cine este Taylor Townsend?

Taylor Townsend vine după o perioadă în care a jucat mai mult la turnee din circuitul ITF pe zgură, în SUA, reușind să câștige două turnee mici și să aibă și o semifinală. Cea mai bună performanță într-un turneu de Gran Slam este chiar la Roland Garros, în 2014, când a ajung în turul 3.

În 2012, forul suprem din tenisul american, care gestionează bugetele şi acordarea de invitaţii pe tablouri, USTA – a luat o măsură extrem de severă: i-a interzis celei mai bune junioare din lume la acea vreme, Taylor Townsend, înscrierea pe tabloul de concurs de la US Open. Motivul a fost unul incredibil: Taylor a rămas fără susţinere financiară, fără decontări ale costurilor de deplasare la turnee, din cauza greutății prea mari. Asta, după ce Townsend câștigase Australian Open 2012 (după o finală cu Yulia Putintseva), la simplu și Wimbledon 2011 (alături de Grace Min) și 2012 (alături de Eugenie Bouchard) la dublu.

Roland Garros. Meciul dintre Simona Halep si Taylor Townsend poate fi urmarit video live stream aici sau aici