Simona Halep, debut fulminant la Wimbledon 2022. Cu cine va juca în turul al II-lea

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) a învins-o pe cehoaica Karolina Muchova (25 de ani, 81 WTA), scor 6-3, 6-2, în primul tur al turneului de la Wimbledon.

28 iun. 2022, 19:19
Simona Halep, debut fulminant la Wimbledon 2022. Cu cine va juca în turul al II-lea

UPDATE: Simona Halep, locul 18 WTA, a trecut, marţi, de primul tur la Wimbledon, după ce a învins-o pe sportiva Karolina Muchova (Cehia, 81 WTA), scor 6-3, 6-2.

Halep nu a avut mari probleme cu Muchova şi s-a impus după un meci care a durat 64 de minute.  În turul doi, sportiva din Constanţa va evolua contra învingătoarei din meciul dintre belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 mondial, şi britanica Jaimee Fourlis, locul 150 mondial, venită din calificări.

În turul doi la Wimbledon mai sunt calificate din România, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan, în timp ce Gabriela Ruse a părăsit competiţia.

Simona Halep s-a declarat extrem de bucuroasă că a revenit cu victorie la Wimbledon şi a spus că acum îi place să muncească din nou, datorită antrenorului Patrick Mouratoglou.

Mă bucur că m-am întors, am amintiri superbe din 2019 şi e mereu o plăcere să vin aici şi să joc. Am avut multe accidentări, lipsă de încredere, îi mulţumesc lui Patrick (n.r. Mouratoglou), acum îmi place să muncesc din nou, ceea ce nu e uşor deloc„, a spus Halep la interviul de pe teren.

Ştirea iniţială. EUROSPORT LIVE VIDEO Simona Halep – Karolina Muchova online stream. Simona Halep (favorită 16), Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara debutează marți, în turul întâi, la Wimbledon 2022, al treilea Grand Slam al anului.

Terenul 1 al complexului de la Wimbledon beneficiază de acoperiș, așa că meciul dintre Simona Halep și Karolina Muchova nu va fi influențat de ploaia prognozată în Londra.  Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două. Muchova a fost de două ori sfertfinalistă la turneul britanic, în 2019 și 2021. Confruntarea va fi LiveText pe Romaniatv.net și în direct pe Eurosport. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

Simona Halep – Karolina Muchova online stream Eurosport

Simona Halep este la a 10-a prezență de la Wimbledon. Trofeul din 2019 este cel mai bun rezultat, dar jucătoarea noastră a mai avut evoluții notabile pe iarbă: titlu la ‘s-Hertogenbosch 2013, semifinale Wimbledon 2014, Bad Homburg, Birmingham 2022, „sferturi” Wimbledon 2017, 2016, Eastbourne 2019, 2017, Birmingham 2015

Artemon Apostu-Efremov, fostul antrenor al Simonei Halep și al Irinei Begu, e de părere că misiunea Simonei Halep nu va fi deloc una facilă, scoțând în evidență principalele atuuri pe care le-a remarcat la Karolina Muchova (25 de ani, 82 WTA).

EUROSPORT LIVE VIDEO Simona Halep – Karolina Muchova online stream. Simona a spus că se așteaptă la un meci greu în fața cehoaicei, dar a subliniat că o cunoaște foarte bine, semn că știe ce are de făcut pentru a o învinge. Românca a punctat că nu și-a trasat vreu obiectiv la Wimbledon, dorind să se axeze în special pe perfecționarea jocului.

„Da, va fi o primă rundă foarte grea. Știu că Muchova joacă foarte bine. O cunosc foarte bine. Va fi o mare provocare.
Nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că îmi voi acorda timp să mă perfecționez cât mai mult în ceea ce trebuie. Anul trecut a fost cel mai dificil.Așa că încerc doar să mă bucur. De fiecare dată când pășesc pe teren, cred că am șansa mea. Așa că o să lupt pentru asta”, a spus românca. Simona Halep și Karolina Muchova se vor duela marți în turul 1 de la Wimbledon, la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.

Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie – 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Simona Halep joacă în primul tur la Wimbledon 2022. Programul complet al româncelor şi transmisiile TV
Pe hârtie, fiecare jucătoare pleacă cu 50% șanse. Este drept că jucătoarea din Cehia are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă. Vine des la fileu, știe să joace slice, variază. Din punctul meu de vedere, Simona va avea la ora meciului toate informațiile și, dacă păstrează nivelul din meciul cu Anisimova, ar trebui să fie câștigătoare. Dar Simona a avut o tragere destul de dificilă

Wimbledon 2022, adversarele de marți ale jucătoarelor din ​România

  • Pe Terenul 2, în al doilea meci al zilei, Gabriela Ruse (55 WTA), locul 54 mondial, va evolua contra americancei Cori Gauff, locul 12 mondial şi favorită 11 (în jurul orei 15:30).
  • În al treilea meci de pe Terenul 14, Ana Bogdan (109 WTA) va juca împotriva ucrainencei Dayana Yastremska (74 WTA), în jurul orei 17:00.
  • În primul meci de pe Terenul 4, Mihaela Buzărnescu (126 WTA) va evolua cu Nastasja Schunk (154 WTA), din Germania, începând de la ora 13:00.
  • Şi Irina Bara (121 WTA) joacă marţi, pe Terenul 6, în al treilea meci, contra franţuzoaicei Chloe Paquet (101 WTA), în jurul orei 17:00.
  • Meciurile de la Wimbledon, în afară de cele de pe primul teren și cel central, încep la ora 13:00.

Simona Halep și Karolina Muchova se întâlnesc pentru prima dată! Cehoaica are două sferturi la Wimbledon
Simona Halep o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Karolina Muchova. Cehoaica revine după o accidentare, iar anul acesta a disputat un singur meci pe iarbă, pierdut cu Ons Jabeur în turul II la Berlin.

Simona Halep, anunţ important înainte de Wimbledon 2022. „Pot fi o persoană mai bună!”

EUROSPORT LIVE VIDEO Simona Halep – Karolina Muchova online stream. Simona Halep se află pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek, pe care ar putea s-o înfrunte abia în faza semifinalelor. Jucătoarea noastră a fost repartizată pe partea superioară a tabloului și are parte de adversare complicate: ar putea juca împotriva Paulei Badosa în optimi și împotriva Karolinei Pliskova, finalista de anul trecut, în sferturi.

Niciodată nu poți scoate din calcule pe cineva atât de bun ca Halep. Are poftă de rezultate, are și un antrenor nou. Știm cu toții că Simona este o războinică, o luptătoare. Sunt sigur că nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe Halep pe jumătatea ei de tablou.

Ce mănâncă David Popovici în fiecare dimineaţă. Se trezeşte la 4:30: „Este un obicei mai special”

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

  • Turul I: Karolina Muchova
  • Turul II: Kirsten Flipkens / Jaimee Fourlis
  • Turul III: Camila Giorgi
  • Optimi: Paula Badosa / Petra Kvitova
  • Sferturi: Karolina Pliskova / Coco Gauff / Amanda Anisimova / Serena Williams
  • Semifinale: Iga Swiatek / Garbine Muguruza / Jessica Pegula / Barbora Krejcikova
  • Finala: Anett Kontaveit / Ons Jabeur / Maria Sakkari / Danielle Collins / Emma Răducanu.

Simona Halep a fost considerată de mulți specialiști drept cea mai în măsură să deschidă ziua de marți de la Wimbledon, pe terenul central. Conform tradiției, campioana en-titre are această onoare, dar cum Asleigh Barty s-a retras din activitate, organizatorii au trebuit să aleagă alt meci.

Simona Halep a câștigat în 2019, iar în 2021 nu a putut participa la Grand Slam-ul londonez din cauza unei accidentări (în 2020 turneul nu s-a ținut), astfel că a ratat ocazia de a juca în deschiderea celei de-a 2-a zi de concurs. Oarecum surprinzător, șefii de la All England Club au ales-o pe Iga Swiatek, liderul mondial, să joace primul meci de marți pe legendare arenă. Presa engleză a insinuat că organizatorii au decis astfel pentru că s-au temut ca Simona să nu se retragă din competiție, în contextul în care ea a declarat forfait înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu de la Bad Homburg.
La conferința de presă de dinaintea turneului, Simona a fost chestionată pe marginea acestui subiect, iar reacția sa a fost una plină de fair-play, nedorind să intre într-o polemică în acest sens. Sportiva noastră a spus că speră să câștige din nou la Wimbledon, ceea ce i-ar oferi șansă să se bucure de privilegiul de care puține sportive au parte.

„E prea mult spus că sunt supărată. Sunt supărată pentru că am ratat turneul anul trecut din cauza accidentării și nu am putut să risc. Ar fi fost foarte frumos să deschid turneul, dar șansa mea a dispărut. Probabil că în viața asta mai pot avea o șansă, așa că o voi aștepta cu nerăbdare. Nu e atât de simplu (n.r. să câștige la Wimbledon), dar o să lucrez pentru asta”, a spus Simona zâmbind.