Simona Halep, a şaptea oară în „optimi” la Australian Open după 6-2, 6-1 cu Danka Kovinic

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, s-a calificat pentru a şaptea oară în optimile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Danka Kovinic din Muntenegru, locul 98 WTA.

22 ian. 2022, 06:58
Simona Halep, a şaptea oară în „optimi” la Australian Open după 6-2, 6-1 cu Danka Kovinic
EUROSPORT Simona Halep - Danka Kovinic LIVE STREAM VIDEO ONLINE (ora 3:30) în turul trei la Australian Open 2022

22

Simona Halep este neînvinsă în 2022, ea câştigând până acum opt meciuri consecutive. De asemenea, jucătoarea română nu a cedat vreun set la primul grand slam al anului.

EUROSPORT Simona Halep – Danka Kovinic LIVE STREAM VIDEO ONLINE. Partida dintre Simona Halep şi Danka Kovinic a fost programată de organizatori sâmbătă, în sesiunea de zi, pe „John Cain Arena”, și se va disputa nu mai devreme de ora României 03:30, în direct la Eurosport.

EUROSPORT Simona Halep – Danka Kovinic LIVE STREAM VIDEO ONLINE în turul trei la Australian Open 2022

Simona Halep a trecut în runda inaugurală de Magdalena Frech (Polonia), 24 de ani, 102 WTA, scor 6-4, 6-3. Apoi, în turul secund, a învins-o pe Beatriz Haddad-Maia (Brazilia), 25 de ani, 83 WTA, scor 6-2, 6-0. La rândul ei, Danka Kovinic  a câștigat meciurile cu Su Jeong Jang (Coreea de Sud), 26 de ani, 210 WTA, scor 6-3, 2-6, 6-4, și cu Emma Răducanu (Marea Britanie), 19 ani, 18 WTA, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Simona Halep, culoar uşor spre semifinalele Australian Open 2022. Eliminări surpriză în turul al treilea al turneului

Simona Halep şi Danka Kovinic s-au mai întâlnit o singură dată, în 2016, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Bucureşti, scor 6-4, 6-2. Câştigătoarea va juca în optimile de finală ale Australian Open 2022 cu învingătoarea meciului dintre Tamara Zidansek (Slovenia), 24 de ani, 29 WTA, și Alize Cornet (Franţa), 31 de ani, 61 WTA.

Simona Halep – Danka Kovinic, duelul declaraţiilor

„Am lucrat foarte mult în presezon, mă așteptam să joc bine. Nu cred că e atât de diferit după ce m-am căsătorit. Soțul meu este aici și mă susține. Mă simt fericită și în afara terenului și cred că asta mă ajută și pe teren. De fapt, nu s-a schimbat nimic, tenisul e prioritatea mea. Încerc să fiu cât de bună pot. Văd lucrurile cumva diferit acum, a fost complicat pentru mine în pandemie, cu perioada de lockdown, „bulele”. N-a fost prea confortabil, dar acum viața mea e frumoasă. În tenis am făcut tot ce mi-am dorit, acum vreau să mă simt bine. Evident că sunt motivată și câteodată mă și enervez pe teren. Dar sunt mai calmă, încerc să mă controlez din punct de vedere emoțional”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, între tenis şi căsnicie. Ce este mai important pentru ea: „Nu a fost prea confortabilă”

„Împreună am scris istorie. Mulţumesc tuturor pentru felicitări şi susţinere, am primit o mulţime de mesaje şi sunt foarte fericită că sunteţi atât de mulţi alături de mine. În două zile, nimic nu mă va opri să încerc să fac totul la fel”, a scris Danka Kovinic, pe twitter, înaintea meciului cu Simona Halep.

„Aussie Simo”, noua poreclă a Simonei Halep

Simona Halep a fost întrebată dacă se simte pe jumătate australiancă și a primit o nouă poreclă: „Aussie Simo”. „Simona, ai multe conexiuni cu Australia. Finală aici, în 2018, Darren Cahill a fost alături de tine, ai jucat dublu (n.r. alături de Charlotte Kempenaers-Pocz, 16 ani, anul trecut la AO), te simți jumătate australiancă?”, a fost întrebată Simona Halep. „Dacă sunteţi gata să mă primiţi…”, a răspuns sportiva noastră, în uralele celor prezenți. „Chiar ai primit și o poreclă, Aussie Simona”, a insistat Jelena Dokic, la interviu. „Aussie Simona, da, este în regulă, puteţi să îmi spuneţi şi aşa. Vă mulţumesc că m-aţi susţinut tot timpul”, a încheiat Simona Halep.