EUROSTAT: Jumătate dintre români nu-şi permit nici măcar o săptămână de concediu pe an

Potrivit Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproximativ 29% dintre rezidenţii cu vârsta de 16 ani sau mai mult din Uniunea Europeană nu şi-au putut permite anul trecut să plece în vacanţă, timp de o săptămână, cel mai ridicat procentaj, 54%, fiind în România.

20 iul. 2020, 11:02
EUROSTAT: Jumătate dintre români nu-şi permit nici măcar o săptămână de concediu pe an

Procentajul a scăzut gradual din 2010, când 39% dintre europeni nu-şi permiteau să plătească pentru o săptămână de vacanţă anuală departe de casă. Totuşi, în urma restricţiilor introduse anul acesta pe plan global pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a închiderii frontierelor, această tendinţă de scădere se va opri probabil în acest an.

În rândul statelor membre UE, majoritatea românilor (54%) nu îşi putea permite anul trecut să îşi cumpere o săptămână de vacanţă pe an departe de casă, ei fiind urmaţi de greci (49%), croaţi (48%), ciprioţi (45%) şi italieni (44%).

În contrast, numai 10% dintre suedezi nu îşi puteau permite acest lucru anul trecut, ei fiind urmaţi de danezi şi luxemburghezi (ambii cu 11%), finlandezi (12%), nemţi şi austrieci (ambii cu 13%).

Comparativ cu 2010, procentajul persoanelor care nu îşi permiteau anul trecut să plece o săptămână/an în vacanţă departe de casă a scăzut în toate statele membre UE, cu excepţia Italiei şi Greciei, unde a crescut cu patru puncte procentuale, şi, respectiv, cu trei puncte procentuale.

Cea mai semnificativă scădere s-a înregistrat în Letonia (minus 35 puncte procentuale), Malta (minus 30 puncte procentuale), Bulgaria şi Polonia (ambele cu minus 27 puncte procentuale) şi Estonia (minus 26 puncte procentuale).

Citeşte şi Ţara care vine cu o ofertă inedită pentru turişti. Îţi dă 3.000 de dolari dacă te îmbolnăveşti de coronavirus


loading...