Cifre ingrijoratoare. Tinerii din Romania nu se descurca de la o luna la alta cu salariul

Angajatii tineri primesc bani de la parinti, pe langa salariul castigat, pentru a face fata cheltuielilor lunare. Statisticile sunt ingrijoratoare si arata ca, odata ajunsi la varsta a doua, multi dintre ei vor ajunge sa traiasca in pragul saraciei

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 15:46
Cifre ingrijoratoare. Tinerii din Romania nu se descurca de la o luna la alta cu salariul

Tinerii angajati din Romania abia se descurca de la o luna la alta cu salariile pe care le primesc. O arata cel mai recent studiu realizat de Eurostat. O treime dintre tinerii care lucreaza au nevoie sa fie sprijiniti financiar si de parinti, lunar, pentru a-si acoperi datoriile.

Lucrurile nu stau mai bine nici pentru angajatii de varsta a doua: 15% dintre ei sunt in pragul saraciei. Salariile sunt prea mici fata de cheltuieli, care abia pot fi acoperite de la o luna la alta. Studiul Eurostat arata ca 15% dintre salariatii din România sunt in pragul saraciei.

Din cauza salariilor mici din Romania, multi tineri se gandesc sa plece din tara, potrivit calculator-salariu.net.

De asemenea, jumatate din angajatii din Romania sunt platiti cu salariul minim pe economie. Potrivit sociologilor, societatea noastra va mai sti in curand doar sa supravietuiasca, nu sa se dezvolte.
La nivel european, in topul saraciei Romania este urmata de Spania si Italia.