EUROSTAT: Tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la competenţele digitale

Publicat: Miercuri, 15 Iulie 2020 18:06 // Actualizat: Miercuri, 15 Iulie 2020 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit Eurostat, tinerii din România sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul competenţe digitale. Doar 56% dintre aceştia au cunoştinţe digitale de bază sau peste nivelul de bază. La polul opus se află tinerii din Croaţia, Estonia, Lituania şi Olanda

Patru din cinci (80%) tineri cu vârsta între 16 şi 24 de ani din Uniunea Europeană aveau în 2019 competenţe digitale de bază sau peste nivelul de bază, însă tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la acest capitol, doar 56% dintre ei având competenţe digitale de bază sau peste nivelul de bază, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

La polul opus, în Croaţia ponderea tinerilor care au competenţe digitale de bază sau peste nivelul de bază este de 97%, în Estonia, Lituania şi Olanda este de 93% iar în Grecia de 92%.

Competenţele digitale sunt necesare pentru a putea urma cursuri online, o situaţie care a devenit evidentă în ultimele luni când mulţi tineri nu au putut merge la şcoli, universităţi sau alte instituţii de pregătire din cauza măsurilor de izolare asociate cu pandemia de COVID-19.

Adunarea Generală a ONU din noiembrie 2014 a decis ca la 15 iulie să fie marcată Ziua mondiala a competenţelor tinerilor. În prezent, în lume sunt 1,2 miliarde de tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani, însemnând 16 procente din populaţia globală.

Citeşte şi PACTUL PENTRU MUNCĂ: "20% din forţa de muncă activă a părăsit România în ultimii ani"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
competenţe digitale români tineri Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H