EUROVISION 2012: Evoluţie cu probleme pentru Mandinga, în prima semifinală VIDEO

Concursul Eurovision a debutat marţi seara pe scena Crystal Hall din Baku, cu prima semifinală a competiţiei muzicale în care evoluează şi trupa Mandinga cu piesa "Zaleilah". Membrii trupei Mandinga sunt încrezători în şansele României la Eurovision, mai ales că în prima semifinală sunt cotaţi ca favoriţi de presa internaţională. UPDATE: România a intrat în concurs pe poziţia a şasea. Solista trupei Mandinga a avut probleme cu casca în timpul concursului. VEZI PRESTAŢIA TRUPEI MANDINGA PE PAGINA DE FACEBOOK A RTV.NET.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 13:19

Trupa Mandinga a cântat în prima semifinală a Eurovision 2012 de la Baku. Evoluţia reprezentanţilor României a fost marcată de câteva probleme tehnice, care au afectat interpretarea solistei Elena Ionescu.

Membrii formaţiei Mandinga şi-au început bine evoluţia, însă la primul refren al piesei Zaleilah solista Elena Ionescu, care a intrat pe scenă într-o rochiţă scurtă, portocalie, a avut ceva probleme, cauzate, foarte probabil, de o defecţiune la casca în care trebuia să se audă.

Membrii trupei Mandinga au evoluat pe poziţia a şasea în această semifinală a Eurovision din Azerbaidjan, în care au mai concurat 18 ţări, respectiv Muntenegru, reprezentată de Rambo Amadeus cu” Euro Neuro”, Islanda – Greta Salome & Jonsi cu” Never Forget”, Grecia – Eleftheria Eleftheriou cu „Aphrodisiac”, Letonia – Anmary cu „Beautiful Song”, Albania – Rona Nishliu cu „Suus”, Elveţia – Sinplus cu „Unbreakable”, Belgia – Iris cu „Would You? „, Finlanda – Pernilla cu „Nar Jag Blundar”, Israel – Izabo cu „Time”, San Marino – Valentina Monetta cu „The Social Network Song” („Oh Oh – Uh – Oh Oh”), Cipru – Ivi Adamou cu „La La Love”, Danemarca – Soluna Samay cu „Should’ve Known Better”, Rusia – Buranovskiye Babushki cu „Party For Everybody”, Ungaria – Compact Disco cu „Sound Of Our Hearts”, Austria – Trackshittaz cu „Woki Mit Deim Popo”, Moldova – Pasha Parfeny cu „Lăutar” şi Irlanda – Jedward cu „Waterline”.

Zece ţări vor fi desemnate finaliste din această primă semifinală a concursului pe baza votului juriului şi a publicului, care vor contribui fiecare la decizie cu 50%.  VEZI TĂŢILE CARE MERG ÎN FINALA EUROVISION 2012

În această primă etapă a Eurovision 2012 publicul din ţările participante la semifinală va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentanţii ţării lor, ci pentru ceilalţi artişti. Drept de vot vor avea şi ţările care sunt deja finaliste. 

Cea de-a doua semifinală a Eurovision va avea loc joi, iar în această etapă vor evolua reprezentanţii din Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina şi Lituania.

Şi din această semifinală se vor califica tot zece ţări în marea finală, programată sâmbătă.

Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan, Spania şi Germania sunt calificate direct în finală în calitate de ţări organizatoare ale concursului.

Pe parcursul celor trei zile de concurs 16.000 de spectatori vor putea fi prezenţi în sala din Crystal Hall din Baku. Concursul va fi transmis de TVR, începând cu ora 22.00.