EUROVISION 2013. Acuzaţii grave după finală: Firma responsabilă cu televotingul a VICIAT rezultatele

În România nu există selecţie pentru Eurovision fără scandal, iar ediţia din 2013 nu putea face excepţie. Dacă Luminiţa Anghel a acuzat un jurat că a sabotat-o, un alt finalist, Ovidiu Anton, pune tunurile pe firma responsabilă cu televotingul.

RomaniaTV.net
10 mart. 2013, 12:24
EUROVISION 2013. Acuzaţii grave după finală: Firma responsabilă cu televotingul a VICIAT rezultatele

Ovidiu Anton, participant în finala selecţiei naţionale Eurovision 2013 cu piesa „Run Away With Me”, consideră că rezultatele concursului au fost viciate. Asumându-şi părerile publicului şi notele juriului, acordate „pe propria răspundere morală şi profesională”, Ovidiu Anton atrage, însă, atenţia asupra felului în care s-a desfăşurat televotingul.

„Ne asumăm părerea juriului când intrăm într-o competiţie, ne asumăm riscul evoluţiei în faţa tuturor şi părerile publicului, dar vicierea televoting-ului cine şi-o asumă???”, a scris Ovidiu Anton pe pagina sa de Facebook.

Apreciind desfăşurarea competiţiei, începând de la organizare şi sonorizare şi până la condiţiile oferite artiştilor, Ovidiu Anton spune, însă, că totul a fost umbrit de „o mizerie” care a stricat munca tuturor şi i-a păgubit pe cei care au încercat să voteze.

CITEŞTE ŞI: Robert Turcescu, despre participarea la Eurovision: Am trăit împreună un vis frumos

„Firma responsabilă cu televotingul a VICIAT rezultatele. Nu înteleg cum pentru unii pot intra mii de voturi, iar cei care au încercat să mă voteze nu au reuşit. Ce s-a întâmplat domnilor? De ce din zeci de sms-uri s-au primit doar câteva confirmări şi pe linia telefonică suna mereu ocupat? (…) Indiferent dacă a fost intenţie sau doar incompetenţă, rezultatul este acelaşi, domnilor: aţi viciat rezultatele, v-aţi bătut joc de munca unora şi de banii altora, aţi furat acei bani şi aţi furat dreptul oamenilor de a se exprima”, a atras atenţia Ovidiu Anton, după ce a fost concurentul cu cele mai puţine voturi din partea publicului, 536.

CITEŞTE ŞI: Electric Fence: Am încheiat frumos şi demn capitolul Eurovision

Ovidiu Anton a ocupat penultimul loc în clasamentul finalei naţionale Eurovision 2013, cu trei puncte din partea juriului şi zero puncte în urma televotingului. Selecţia naţională a fost câştigată de Cezar, care va reprezenta România la Eurovision 2013, de la Malmo.