EUROVISION 2015. Călin Goia: La întâlnirea cu românii din Viena ne-am încărcat de energie

EUROVISION 2015. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, formaţie ce reprezintă România la Eurovision 2015, a declarat, pentru AGERPRES, că întâlnirea de joi cu comunitatea de români din Viena a fost un eveniment plin de energie și speranță.

22 mai 2015, 18:16
EUROVISION 2015. Călin Goia: La întâlnirea cu românii din Viena ne-am încărcat de energie

EUROVISION 2015Întâlnirea cu comunitatea de români a fost foarte simpatică. Ne-am încărcat de energie pentru că erau niște români, acolo, gălăgioși, care erau plini de speranță și ne-au spus că ne susțin și că ne votează. Ai un sentiment plăcut„, a mărturisit Călin Goia.

Solistul Voltaj a dat detalii și despre cei cu care s-a întâlnit.

Era o doamnă care lucrase la Stadthalle. A lucrat aici mult timp. Nu mai lucrează, dar a zis că a văzut toate concertele de aici. Am cunoscut studenți, am cunoscut doi băieți care sunt în corul de băieți al Vienei și care vor fi în deschiderea finalei„, a adăugat solistul.

Alături de trupă s-a aflat și Răzvan Schinteie, băiețelul care apare în videoclipul piesei cu care Voltaj reprezintă România la Eurovision — „De la capăt”.

Citeşte şi Eurovision 2015: Cum se votează în finala concursului

Joi, membrii trupei Voltaj au cântat în Eurovision Village, un spațiu în aer liber, în fața primăriei din Viena, dedicat competiției cântecului european și s-au întâlnit cu români care locuiesc în Viena.

Voltaj va intra sâmbătă cu numărul 20 în finala Eurovision. Ordinea de intrare în competiție a fost stabilită de televiziunea publică austriacă ORF și aprobată de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul va fi deschis de Slovenia, iar artiștii care vor cânta înaintea celebrului „Start vot” sunt cei de la Il Volo, reprezentanții Italiei.

Astfel, ordinea intrării țărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

Anul acesta, în finala Eurovision, care se află la ediția jubiliară cu numărul 60, intră un număr record de țări — 27. Cu ocazia acestei aniversări, Australia a fost invitată în concurs datorită numărului mare de fani din această țară, dar și pentru că populația australiană este formată, în majoritate, din imigranți europeni, după cum au motivat organizatorii.

În total, 20 de țări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectați câte 10 finaliști. Acestora li s-au alăturat șapte concurenți ai țărilor calificate automat în finală — Australia (invitata ediției jubiliare), Austria — țara gazdă și țările din „Marele 5” — marile finanțatoare Eurovision — Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania. Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sâmbătă noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

Citeşte şi FINALA EUROVISION 2015. Mihai Trăistariu şi Paula Seling introduc telespectatorii în atmosfera show-ului