Eurovision 2015. S-a aflat cine sunt românii din juriul internaţional

Eurovision 2015. Din juriul international de specialitate care va nota concurentii din acest an ai competitiei de la Viena vor fi si specialisti romani.

06 mai 2015, 14:37
Eurovision 2015. S-a aflat cine sunt românii din juriul internaţional

Eurovision 2015. Anul acesta, toti concurentii de la Eurovision, inclusiv Voltaj, vor fi votati atat de public, prin apeluri telefonice sau SMS-uri, cat si de un juriu de specialitate, din care vor face parte si romani.

Potrivit agentiadepresamondena.com, este vorba de Ovi, pe numele sau real Ovidiu Cernauteanu, cel care a concurat, alaturi de Paula Seling, pentru Romania de doua ori pana acum, compozitorul Mihai Pocorschi, managerul si impresarul Anca Lupes, regizorul muzical Alexandra Cepraga.

Acestia vor urmari cea de-a doua repetitie a fiecarui concurent, de cu o noapte inaintea semifinalelor sau a finalei, si vor acorda note pentru abilitatea de a canta live si puterea piesei de a deveni hit. Astfel va proceda si juriile de specialitate din fiecare tara concurenta, in total, insumandu-se cu voturile publicului de acasa.

EUROVISION 2015. Călin Goia s-a lins pe bot de voturi. Piesa trupei Voltaj, BOICOTATĂ. Diaspora va vota SERBIA

EUROVISION 2015: Băieţii de la Voltaj şi-au pus în cap comunitatea română din Belgia, după ce au declinat invitaţia la un eveniment organizat la Bruxelles, weekend-ul trecut. Înfuriaţi, cei din diasporă au decis să nu-l mai sprijine cu voturi pe Călin Goia, ci pe Bojana Stamenov, reprezentanta Serbiei la Eurovision 2015, care le-a acceptat invitaţia.

EUROVISION 2015: Românii din diaspora belgiană au făcut tot ce e omeneşte posibil să-i aducă la Bruxelles, pe 25 aprilie, pe reprezentanţii noştri la concursul Eurovision 2015. Aceştia s-au oferit, în condiţiile în care TVR a susţinut că nu există un buget de promovare, peste hotare, a piesei ”De la capăt”, să-i deconteze trupei Voltaj cazarea, masa şi transportul.

Numai că, nici în aceste condiţii, Călin Goia nu şi-a făcut apariţia: “Noi aveam deja un angajament, pe care l-am semnat înainte să aflăm că vom cânta la Viena. Nici la Londra nu am ajuns, căci şi acolo am fost invitaţi. Ne pare foarte rău, nu am putut participa. Ne doream mult, dar avem un program extrem de încărcat. Ştiu că s-au suprapus nişte evenimente. Am încercat, dar nu s-a putut, aveam multe contracte semnate din timp”, ne-a declarat solistul de la Voltaj.

Cei din diasporă au declarat însă, pentru portalul belgian www.oikotimes.com, după ce ar fi stat de vorbă cu membrii trupei, că Voltaj fi cerut bani pentru concert, pe motiv că nu sunt obligaţi să-şi promoveze piesa care va reprezenta România la Eurovision 2015 gratis. 

Deranjat de amploarea scandalului bazat pe simple zvonuri, Călin Goia, vocalistul Voltaj, a intervenit: „Acestea sunt nişte minciuni! În primul rând, n-am cerut nimănui niciun ban pentru concertul acesta (de la Bruxelles – n.r.). În al doilea rând, noi suntem o trupă care cântă live şi avem nevoie de condiţii tehnice mai speciale… Trebuie să ne cablăm tobele, chitarele şi aşa mai departe, nu putem să dansăm în acest timp, iar acolo chiar nu s-au putut asigura condiţiile tehnice de care aveam nevoie şi nici locul nu era corespunzător unei cântări şi unei trupe care are pe scenă atâta echipament. Acesta e adevărul! Vom da publicităţii şi un comunicat în legătură cu acest subiect, însă aici e vorba de cineva răuvoitor care a lansat acest zvon”, scrie ziarulring.ro.