Eurovision 2018. Trupa The Humans, pe cel de-al doilea loc în ordinea intrării în concurs, în cea de-a doua semifinală

Eurovision 2018. Trupa The Humans, care va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2018 cu piesa „Goodbye”, se află pe cel de-al doilea loc în ordinea intrării în concurs, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, care va avea loc pe 10 mai, în Lisabona.

03 apr. 2018, 14:54
Eurovision 2018. Trupa The Humans, pe cel de-al doilea loc în ordinea intrării în concurs, în cea de-a doua semifinală

Eurovision 2018Cea de-a doua semifinală va fi deschisă de Norvegia, după care vor urma: România, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Republica Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia şi Ucraina.

Eurovision 2018. În prima semifinală, care va avea loc pe 8 mai, vor intra în concurs, în ordine: Azerbaidjan, Islanda, Albania, Belgia, Cehia, Lituania, Israel, Belarus, Estonia, Bulgaria, Macedonia, Croaţia, Austria, Grecia, Finlanda, Armenia, Elveţia, Irlanda şi Cipru.

Eurovision 2018. Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision Song Contest 2017, şi interpretele de fado Ana Moura şi Mariza vor cânta în calitate de invitaţi pe scena ediţiei din acest an a competiţiei muzicale.

Eurovision 2018. The Humans a câştigat, pe 25 februarie, trofeul selecţiei naţionale Eurovision România cu piesa „Goodbye”, după ce a primit 3.277 de voturi din partea publicului. Melodia, compusă de Alexandru Matei şi Alin Neagoe, pe versurile Cristinei Caramarcu, a fost desemnată exclusiv de telespectatori să reprezinte România la Eurovision Song Contest.

Eurovision 2018. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Vezi şi: EUROVISION 2018. Salvador Sobral va cânta în deschiderea marii finale