EUROVISION 2019. Când va fi desemnat reprezentantul României la concurs

Publicat: Luni, 07 Ianuarie 2019 11:40 // Actualizat: Luni, 07 Ianuarie 2019 11:40 // Sursa: romaniatv.net

EUROVISION 2019. Reprezentantul României la concursul Eurovision, care are loc anul acesta la Tel Aviv, va fi anunţat pe 17 februarie. Semifinalele Selecţiei Naţionale debutează la Iaşi, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie, când vor fi anunţaţi primii finalişti ai concursului. Pe 10 februarie, la Arad, juriul şi telespectatorii vor califica alte şase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor "Victoria".

EUROVISION 2019. Marea finală a Eurovision România va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR.

Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegaţia României la Tel Aviv.

După ce s-a implicat în reluarea Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur, în calitate de director al evenimentului, Smaranda Vornicu-Shalit a acceptat provocarea de a coordona delegaţia României la Eurovision 2019: "A fi desemnată ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate. Îmi doresc ca experienţa acumulată cu prilejul Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur" să fie pusă în sprijinul împlinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie că vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori", a declarat ea. "Cu toţii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru România în finală de la Tel Aviv!", a mai punctat şefa delegaţiei României.

EUROVISION, selecţia naţională. Cele 24 de piese calificate pentru SEMIFINALE

EUROVISION 2019.  Joi, 20 decembrie, juriul de preselecţie a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 23 au rămas în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv.
Piesele sunt disponibile pe site-ul oficial Eurovision România

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H