EUROVISION 2021 FINALĂ. Italia este marea câștigătoare a acestei ediții VIDEO

Italia este fericita câștigătoare a Eurovision 2021. Marea finală a Eurovision 2021 a avut loc sâmbătă seara, la Rotterdam, în fața unui public restrâns din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

23 mai 2021, 02:00
EUROVISION 2021 FINALĂ. Italia este marea câștigătoare a acestei ediții VIDEO

EUROVISION 2021 FINALĂ

. Italia a câștigat Eurovision 2021. Trupa Måneskin a cucerit publicul cu o piesă rock, „Zitti E Buoni” și cu un show de zile mari. Marea câștigătoare a acestei ediții a adunat 524 de puncte. Pe locul al doilea s-a situat Franța, cu 499 de puncte, iar pe locul al treilea s-a impus Elveția, cu 432 de puncte.

Marea finală a Eurovision 2021 a avut loc sâmbătă seara, la Rotterdam, în fața unui public restrâns din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

EUROVISION 2021 FINALĂ. Concursul Eurovision a ajuns la cea de-a 65-a ediție, după ce ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei. Țările care au reușit să se califice în marea finală de anul acesta sunt: Cipru, Albania, Israel, Belgia, Rusia, Malta, Portugalia, Serbia, Regatul Unit al Marii Britanii, Grecia, Elveția, Islanda, Spania, Republica Moldova, Germania, Finlanda, Bulgaria, Lituania, Ucraina, Franța, Azerbaidjan, Norvegia, Țările de Jos, Italia, Suedia, Suedia, San Marino.

EUROVISION 2021 MAREA FINALĂ. Italia şi Franţa sunt marile favorite ale caselor de pariuri şi sunt urmate în acest clasament de Malta.

Organizatorii evenimentului au fost nevoiți să adopte anumite reguli pentru a asigura buna funcționare a concursului și siguranța publicului, Astfel, doar 3.500 de spectatori, testaţi înainte, au fost autorizaţi să asiste la cele două semifinale, la finală şi la cele şase repetiţii generale. Acest număr reprezintă 20% din capacitatea sălii de spectacole în care se desfăşoară Eurovision 2021.

De la începutul competiției, concurenții au fost testați în fiecarre zi. Cu toate acestea, câteva cazuri de coronavirus au fost raportate în mai multe delegații, inclusiv în cea a Islandei, obligată să se întoarcă în țara natală și să participe la eveniment prin videoclipuri înregistrate.

România a ratat calificarea în marea finală

Reprezentanta României, Roxen, care a cântat piesa „Amnesia” la Rotterdam, în prima semifinală a Eurovision 2021, a ratat, marţi seară, calificarea. Este al treilea an consecutiv când România nu ajunge în finala concursului european.

„Lipsa de experienţă a lui Roxen” a fost una din cauzele ratării calificării, a declarat Liana Stanciu la TVR după prima semifinală. „Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

La ultima ediție când România a reușit să mai ajungă în finală, în 2017, Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte.