Eurovision 2022, a doua semifinală. WRS, reprezentantul României, merge în marea finală a concursului

Update. România s-a calificat în marea finală a Eurovision 2022. WRS, reprezentantul țării noastre, se numără printre cei 10 concurenți din cea de-a doua semifinală care au trecut mai departe.

12 mai 2022, 21:34
Eurovision 2022, a doua semifinală. WRS, reprezentantul României, merge în marea finală a concursului

Știre inițială:

România a concurat în a doua semifinală Eurovision 2022, care are loc joi, 12 mai. WRS, reprezentantul țării noastre, e pregătit să urce pe scena de la Torino, Italia.

Eurovision 2022. WRS, reprezentantul României, va cânta melodia „Llamame” și va intra în concurs pe poziția cu numărul 13, în a doua parte a semifinalei. Concursul muzical poate fi urmărit pe TVR sau online, de la ora 22.

Eurovision 2022. În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, respectiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Andrei Rusu sau WRS (pronunțat URS) cum este știut de public, este un tânăr talentat din Buzău în vârstă de 28 de ani. WRS are o poveste interesantă de viață. Interpretul piesei „Llamame” a lucrat, la începuturile carierei sale în showbiz, ca dansator la „Românii au talent” și „Vocea României”, iar apoi a fost membru în trupa de băieți Shots.

Ambii lui părinți sunt dansatori profesioniști, iar pasiunea i-a fost transmisă și lui. A început cu dansul la 12 ani, iar ulterior s-a apucat și de cântat.

Citește și WRS, detalii din culisele Eurovision 2022. Ce i-a transmis Inna înainte de concurs VIDEO

WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022, a dezvăluit motivele pentru care a dorit să participe la acest show. „Primul meu obiectiv acolo este să intru în finala mare, dar chiar și așa eu sunt foarte mulțumit de tot ce s-a întâmplat până acum. Piesa este iubită de poporul spaniol, și asta mi se pare efectiv wow! Le-a plăcut lor duma asta cu „ola mi bebebe” și au făcut clipuri și meme pe internet. Și nu în ultimul rând, mă aștept să mă distrez și să fie o experiență foarte mișto pentru mine”, a spus WRS.

„M-am trezit foarte târziu cu participarea. Mi-am dat seama cu câteva zile înainte de termenul-limită de înscriere că aș putea să mă înscriu, și uite așa este povestea. Și vreau să vă spun că a fost una dintre piesele care au prins formă în câteva ore”.

Țările calificate în marea finală Eurovision

A 66-a ediţie a concursului Eurovision se desfăşoară la Torino, în Italia. Prima semifinală a avut loc, marţi, iar a doua, joi, pe 12 mai. Marea finală, când va fi anunțat câștigătorul, este organizată, sâmbătă, 14 mai. Ucraina și Moldova se numără printre primele 10 țări care vor merge în finala de pe 14 mai de la Torino a concursului Eurovision 2022, după prima seminifinală care a avut loc marți seară.

Ucraina participă la finala Eurovision Song Contest 2022 cu melodia ”Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra, după ce marți trupa a trecut de prima semifinală.

Iată care sunt țările calificate în marea finală Eurovision:

Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”

Regatul Ţărilor de Jos – S10 – „De Diepte”

Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”

Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”

Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”

Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”

Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”

Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Citește și Eurovision 2022. Reprezentantul României, WRS, va intra în concurs joi, pe 12 mai, în a doua semifinală