Eurovision 2022. Aceștia sunt semifinaliștii Selecției Naționale, după depunerea contestațiilor

Eurovision 2022. TVR a anunțat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale după închiderea sesiunii de contestaţii, 46 de artiști s-au calificat, printre care se află și nume consacrate ale scenei din România.

28 dec. 2021, 20:44
Eurovision 2022. Aceștia sunt semifinaliștii Selecției Naționale, după depunerea contestațiilor

Eurovision 2022. Lista artiștilor care au ajuns în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, după analiza contestaţiilor depuse.

În urma analizării a patru contestații, juriul a decis ca 46 de piese să meargă mai departe, în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022.

Concurent la Eurovision, mort de Covid, la 48 de ani. Acum trei săptămâni cânta într-un restaurant

Patru cântăreți au depus contestații, E-an-na cu piesa „Malere”, Renate Grad cu melodia „Still alive”,  SAVE  cu Deep water” și Ioana Popescu cu melodia „Between two rains”.

Singura contestație care a primit aprobarea juraților Cristian Faur, Liana Elekeș și Gabriel Scîrleț a fost cea primită din partea E-an-na, care a reușit să intre în semifinală cu piesa „Malere”.

Semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 va avea două etape și se va încheia pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR. Publicul își va putea susține favoriții, însă votul juriului va cântări mai mult. Din cele 46 de piese calificate în semifinală vor fi selectate pentru Marea Finală doar 10.

Au existat și artiști care au decis să se retragă din concursul Eurovision 2022, întrucât nu aveau posibilitatea să se deplaseze în România. Cei care și-au retras piesa din concurs sunt Alex Parker & Erik Frank & Bastien ce pregătiseră piesa „Best of me”, motivul fiind că Erik Frank nu va putea fi în țară.

în locul acestei piese Alex Parker și Bastien vor participa cu melodia  „All this love”, care inițial nu fusese admisă deoarece conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliştii Selecţiei Naţionale ESC 2022 (în ordine alfabetică)

Nume, prenume Titlu piesă
Aldo Blaga Embers
Alex Parker & Bastien All this love
Alexa Hoodies and cold nights
Alina Amon Without you
ANA Youngster
Andra Oproiu Younique
Andrea Stocchino Avere paura
Andrei Petruş Take me
ARIS Do Svidaniya
Ayona Let me come to you
Barbara Hypnotized
Bogdan Dumitraş Sign
Carmen Trandafir Măşti
Cezar Ouatu For everyone
Ciro De Luca Imperdonabile
Cream, Minodora şi Diana Bucşă România mea
Dan Helciug 241
Dora Gaitanovici Ana
E-an-na Malere
Eliza G The other half of me
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers Doina
FABI That way
Forţele de muncă Hai afară, frate!
Gabriel Basco One night
Giulia-Georgia Fiind your way
Ivel Neverending
Jessie Regret
Kyrie Mendél Hurricane
Letiţia Moisescu Mirunica
Leyah I’ll be fine
Mălina Prisoner
Miryam Top of the rainbow
MØISE Guilty
Oana Tăbultoc Utopia
Olivia Miheţ Fragile
Othello You’re worthy
Outflow Running in circles
PETRA Ireligios
Roberta-Maria Popa Indigo
Romeo Zaharia Until the fight
Seeya Save me
Sophia Beautiful lies
Stelian Remember
VANU Never give up
Vizi Sparrow
WRS Llamame

Eurovision 2022. Etapele concursului

Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie pe 12 februarie, cu un show ce va fi transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

Echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe site-ul oficial al Eurovision România, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

Elena Cârstea dă de pământ cu câștigătoarea Eurovision România: „Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă?”

Semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 va avea două etape și se va încheia pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR. Publicul își va putea susține favoriții, însă votul juriului va cântări mai mult. Din cele 46 de piese calificate în semifinală vor fi selectate pentru Marea Finală doar 10.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al Selecției Naționale are loc pe 5 martie, dată la care va fi anunțat numele reprezentantului țării noastre la Eurovision 2022. Concursul are loc perioada 10 – 14 mai 2022, la Torino, Italia.