Eusebio, spitalizat din cauza unei pneumonii

Fostul jucător Eusebio, legendă a fotbalului portughez, a fost spitalizat la Lisabona, din cauza unei pneumonii, a anunţat, miercuri, gruparea Benfica, informează AFP.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 20:02
Eusebio, spitalizat din cauza unei pneumonii

„Eusebio da Silva Ferreira se află în spitalul De la Luz, la Lisabona, cu un debut de pneumonie”, se arată într-un comunicat al clubului.

La rândul său, directorul spitalului, Jose Roquette, a precizat, miercuri, că „Eusebio a fost internat în urmă cu 48 de ore, prezentând simptome caracteristice unei infecţii pulmonare acute”.

Potrivit medicului, fostul fotbalist, diagnosticat cu pneumonie bilaterală, a fost internat la terapie intensivă, el „fiind stabil, treaz şi binedispus”.

Originar din Mozabic, Eusebio a fost achiziţionat la 19 ani de Benfica, echipă cu care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1962. Supranumit „Pantera neagră”, el a avut un rol important în obţinerea de către naţionala Portugaliei a locului trei la Cupa Mondială din 1966.

Declarat de două ori cel mai bun marcator din Europa şi câştigătorului unui Balon de Aur în 1965, fostul atacant a marcat 41 de goluri în 64 de meciuri pentru naţionala portugheză.