Eutanasierea maidanezilor se discută din nou la Parlament

Deputaţii puterii încearcă azi să treacă de Parlament legea câinilor fără stăpân. Proiectul sprijinit de PDL este la vot final pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 09:34
Eutanasierea maidanezilor se discută din nou la Parlament

Aleşii Puterii mai au azi o şansă să treacă de Parlament legea câinilor fără stăpân. Din cauza deputaţilor care nu se mobilizează să vină la vot şi pentru că nu toţi aleşii din arcul guvernamental sprijină legea care prevede eutanasierea maidanezilor această hotărâre a fost amânată de câteva ori în ultimele luni. Ultimele dezbateri au avut loc pe 18 octombrie, când votul a fost amânat, la cererea puterii, care nu îşi mobilizaze suficienţi parlamentari în sală pentru a o putea adopta. Democrat-liberalii au invocat atunci organizarea unei campanii de strângere de semnături pentru susţinerea legii.
Astfel, PDL a anunţat că în Bucureşti au fost adunate nu mai puţin de 200.000 de semnături de la cetăţeni care doresc adoptarea propunerii legislative.

Propunerea legislativă prevede ca maidanezii să poată fi eutanasiaţi dacă în 30 de zile de la capturare nu sunt revendicaţi de stăpâni sau nu sunt adoptaţi. Împotriva prevederii s-au pronunţat deputaţi din grupul minorităţilor  naţionale, dar şi de la UDMR.

Decizia privind eutanasia este luată însă de consiliile locale, după consultarea cetăţenilor prin referendumuri locale, sondaje de opinie sau simple adunări de cartier. Camera Deputaţilor este decizională. Opoziţia şi iubitorii de animale se împotrivesc legii şi cer ca patrupedele să sterilizate şi nu eutanasiate.